УЗ ДИВЉУ ГРАДЊУ И СВАЂА: После писања "Новости" о објекту у насељу Крњача, огласио се инвеститор

Г. НОВАКОВИЋ

26. 03. 2021. у 12:25

СЛУЧАЈ нелегалне градње у Улици Јовице Васиљевића 38 у Крњачи додатно компликују нарушени односи породице Ђорђевић и инвеститора Зорана Т. који је изградио бесправни објекат тик уз њихову кућу.

УЗ ДИВЉУ ГРАДЊУ И СВАЂА: После писања Новости о објекту у насељу Крњача, огласио се инвеститор

Фото П. Милошевић

Када је инспекција ГО Палилула, а потом и Град, донела решење о уклањању и затварању градилишта, радови су прекинути крајем 2018. године. Међутим, суседи тврде да се радови одвијају упркос забрани инспекције, док Зоран Т. то пориче и каже да је он са послом стао још пре три године. Осим тога, за ову породицу наводи да га је уцењивала, упркос испуњеном договору.

После текста у нашем листу, на оптужбе Ђорђевића да је у зграду почело усељавање, а да у њихово двориште поново пада малтер са суседне грађевине, јуче је реаговао инвеститор спорног објекта Зоран Т. Он истиче да је зидао на свом плацу, у грађевинској зони. Када је донето решење о забрани радова крајем 2018. године, он је стао.

- Годинама трпим притиске купаца да се уселе у своје станове, које су купили - прича инвеститор.

- То је њихово право. Једна породица већ се уселила, друга има намеру. Они долазе на своје, имају оверене уговоре код нотара и ангажују мајсторе да обаве молерске послове. Ђорђевићи чим виде раднике, одмах узбуњују полицију.

На рачун суседа, чија се кућа скоро наслања на грађевину, Зоран Т. износи низ оптужби. Како каже, током целог процеса градње, лажно су га пријављивали. Тако су, према његовим речима, говорили да им нешто упада у двориште у данима када уопште радови нису били на тој страни.

ДЕЈАН ЂОРЂЕВИЋ: СВЕ ЈЕ ЛАЖ!

ДЕЈАН Ђорђевић тврди да у причи инвеститора Зорана Т. нема истине.

- Ова прича нема никаквог смисла. Он и његов син се ноћу врзмају по градилишту, иако су радови забрањени. Постоје чињенице и одлуке суда. Човек је на 20 ари почео да гради без договора са станарима. Бахато је дошао да измалтретира цео крај. Тешким камионима је упропастио асфалт у улици. Та зграда ће сама да се сруши од влаге - каже Ђорђевић.

Како прича инвеститор, кућа Ђорђевића је у ствари на његовој парцели. У договору са тастом Дејана Ђорђевића, и уз његову сагласност, Зоран Т. је порушио објекат уз његову кућу и своју зграду одмакао један и по метар. Такође, тврди да је уложио око 5.000 евра и урадио је фасаду Ђорђевићима, ограду, бетонирао им задњи улаз дворишта и гаражу.

- Када сам испунио договорено, тражили су новац да откупим и њихов плац, јер они ту више не могу да живе. Њихов објекат није озакоњен. Када су видели да им то не пролази, упутили су ми чак и претње да ће ме упропастити. Ја сам поднео представку коме треба о целом овом случају и све је поткрепљено документима - каже инвеститор "монструм-зграде".

Са радовима на грађевини стало се на крову. У току поступка инспекцијског надзора, донето је решење о уклањању и затварању градилишта, док је надлежном тужилаштву поднета кривична пријава против инвеститора и донето је решење о извршењу. Даље у току поступка, списи предмета достављени су надлежној служби за извршење решења грађевинских инспектора, потврђено је из Секретаријата за инспекцијске послове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)