ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ И СКГО-А: Подршка у изради акционог плана општине Вождовац за унапређење положаја жена

Промо

18. 03. 2021. у 16:29

ПРЕДСЕДНИЦА Градске општине Вождовац Ивана Томић Илић и генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић, потписали су данас Меморандум о сарадњи. Подршка коју ће Општина Вождовац добити овим потписивањем обухвата све активности у процесу израде Локалног акционог плана Градске општине Вождовац за унапређење положаја жена и родне равноправности.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ И СКГО-А: Подршка у изради акционог плана општине Вождовац за унапређење положаја жена

Фото: ГО Вождовац

- Веома нам значи сарадња и помоћ СКГО-a. Желимо да се развијамо у том смеру, да свака жена буде равноправна и да у сваком погледу има нашу подршку, било да је то запослена или незапослена жена, мајка, лидерка, све оне ће имати нашу помоћ. Поред бриге о породици од њих се очекује да сваког дана дају свој максимум и на послу иако понекад то није могуће. Мора постојати разумевање за њих и да им се суштински помогне - рекла је председница Општине Ивана Tомић Илић.

Генерални секретар Ђорђе Станичић захвалио се председници Томић Илић на сарадњи и подршци. 

- Важно је да се у нашем друштву на овакав начин препознају нека опредељења  и обавезе које се преузимају кроз приступање Европској повељи, а и кроз реализацију овог специфичног програма који је предмет нашег Меморандума о сарадњи. Сигуран сам да ће сви ови документи који буду плод нашег заједничког рада бити одговарајући и за пример. Гледајући донете одлуке и решења, могу рећи да сте се добро припремили, да имате све оно што је неопходно за добар рад - рекао је Станичић.

Након потписивања Меморандума, одржан је први састанак радне групе за израду Акционог плана за родну равноправност, уз подршку експерткиња СКГО-а.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)