КОМПЛЕКС ГРАДЕ ОД ПРОЛЕЋА 2022: "Миленијум тим" на Звездари прави станове и седиште Института "Гоша"

С. Б. М.

11. 03. 2021. у 09:21

ГРАДЊА стамбено-пословног комплекса на месту садашњег Института "Гоша" на Звездари требало би да почне на пролеће следеће године.

КОМПЛЕКС ГРАДЕ ОД ПРОЛЕЋА 2022: Миленијум тим на Звездари прави станове и седиште Института Гоша

Фото П. Милошевић

Тренутно је на јавном увиду План детаљне регулације (ПДР) између улица Прешевска, Батутова, Милана Ракића, којим се дефинишу услови за градњу 179 станова површине 18.000 квадрата и 4.477 квадрата намењених комерцијалним садржајима.

Иницијативу за израду ПДР поднео је Институт "Гоша", који је приватизован 2018. године и продат компанији "Миленијум тим".

ШКОЛУЈУ ДЕФИЦИТАРНИ КАДАР

ЗАПОСЛЕНИ у Институту "Гоша" баве се испитивањем материјала и обуком заваривача, кадра који тренутно недостаје на тржишту рада Републике Србије.

- Имајући у виду делатност наше компаније - израдња хидротехничких објеката, инфраструктурних објеката, консалтинг и грађевински инжењеринг, одлука о куповини Института "Гоша" који се се бави научноистраживачким и развојним пословима у области природних и техничко-технолошких наука, била је пословне природе - кажу у овој компанији.

За "Новости" у овој компанији кажу да је управна зграда Института "Гоша" у Улици Милана Ракића стара више од 40 година и у веома је лошем стању, што никако не одговара стандардима модерног пословног простора.

- Институт "Гоша" сада послује на две адресе - у Београду и у Смедеревској Паланци. На београдској адреси налази се само мали административни део, који ће, када за то дође време, бити измештен на локације на којима се налази наша компанија. "Миленијум тим", као власник Института, на простору садашње старе управне зграде изградиће стамбено-пословни комплекс. Градња ће трајати 36 месеци. На месту садашње управне зграде изградићемо ново и модерније седиште Института. То значи да ништа не рушимо и не уништавамо, већ инвестирамо и градимо модерније и боље, што сматрамо стратешким циљем и мисијом наше компаније - кажу у "Миленијуму".

Наводе и да је делатност Института остала иста, што је била њихова обавеза према Уговору о приватизацији, али и да су наставили са развојем Друштва.

- Од 2018. у опрему је инвестирано 380.000 евра, иако је уговором о купопродаји обавезна инвестиција износила само 100.000 евра. Деблокиран је рачун предузећа, који је у блокади био три године. Број запослених повећан је са 44 на 53, а зараде су редовне и повећане у просеку за више од 30 процената. Пословни приходи у 2020. години износе 320.000.000 динара и увећани су чак пет пута. Имајући у виду све ове чињенице уверени смо да је купопродаја Института "Гоша" пример добре приватизације - појашњавају у компанији "Миленијум тим".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)