БОЛНИЦЕ ПУНЕ, А ТАЈНА ОКУПЉАЊА НЕ ПРЕСТАЈУ: Две корона журке растурене у Београду, организаторима прети казна затвора!

Novosti online

08. 03. 2021. у 12:32

УПРКОС томе што су за викенд кафићи и ресторани били затворени, због организовања тајних корона журки Комунална милиција и полиција имала је пуне руке посла широм Србије.

БОЛНИЦЕ ПУНЕ, А ТАЈНА ОКУПЉАЊА НЕ ПРЕСТАЈУ: Две корона журке растурене у Београду, организаторима прети казна затвора!

Фото: ТВ Прва принтскрин

Петак вече је било бурно јер су људи, вероватно пред затварање викенда, хтели да искористе то што кафићи и ресторани. У петак су прекинуте две корона журке у престоници, а током суботе и недеље је ситуација била мирнија и без журки, изјавио је Иван Дивац, начелник београдске Комуналне милиције.

- Петак нам је почео бурно - у 19 и 30 сати на Новом Београду имали смо уживо музику у кафићу са око 40 људи. Комунална милиција је испразнила локал и санкционисала све. Оно што је забрињавајуће јесте што смо и у петак увече око поноћи у Жаркову, затекли око 40 особа у импровизованом кафићу са музиком уживо - казао је Дивац.

Додаје да је у случају локала у Жаркову поднета кривична пријава против организатора, локал је испражњен, а санкционисани су и сви гости.

- Субота и недеља су били мирнији, није било журки. Ово у петак су иначе особе које су и раније правиле журке по граду, а сада када су санкционисане, мислим да их више неће бити - навео је Дивац и додао да су већ неко време имали сазнања о организацији журки, али да су их сада први пут затекли на делу.

Каже да су честе и журке по приватним викендицама, а да је готово немогуће открити их ако нема комшилука. Дивац истиче да ту може да помогне то што организатори воле да се "хвале” преко друштвених мрежа, најчешће Инстаграма.

- Иначе, једини начин да пронађемо журке које су у викендицама јесу пријаве грађана. Последњих четири-пет журки смо на тај начин пронашли - казао је Дивац и апеловао на грађане да пријаве журке на Беоком сервис бесплатним позивом на телефон 088110011, али и на 192.

Како каже, по становима у Београду журке се не организују у мери у којој су очекивали да ће бити.

- Када је кренуло ванредно стање, комшије су масовно пријављивале такве скупове, па су се организатори одлучили за викендице - наводи Дивац.

Када је реч о казнама за затечене на корона журкама, Дивац каже да се гости не кажњавају, осим ако немају заштитну маску, за шта је казна 5.000 динара, док је за организаторе сада предвиђена кривична одговорност која доприноси да се подигне свест онима који би хтели да праве журке да би могли да оду у затвор и то на период од три до шест месеци.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)