ЗАУЗЕЛИ МЕСТА ИСПРЕД ГАРАЖА: Узурпиран паркинг простор у Улици др Драгослава Поповића 13

И. Богићевић

06. 03. 2021. у 07:52

ЗАУЗЕЛИ МЕСТА ИСПРЕД ГАРАЖА: Узурпиран паркинг простор  у Улици др Драгослава Поповића 13

Плато испред стамбене зграде на Палилули

СТАНАРИ стамбене зграде у Улици др Драгослава Поповића 13 на Палилули већ месецима не успевају да реше размирице око паркинг-места у дворишту испред постојеће озидане гараже.

Наиме, власници гаражних места су својевољно поставили запреке за аутомобиле, иако не станују у поменутој стамбеној заједници. Одељење зa озакоњење објеката и инспекцијске послове Управе ГО Палилуа утврдило је да је реч о међублоковском простору, који у складу са Одлуком о комуналном реду, представља површину у јавном коришћењу и због тога на њој није забрањено паркирање.

Како из овог Одељења за "Новости" објашњавају, око спорне локације вођено је неколико управних поступака по пријави грађана. Они су на терену записнички констатовали да је постављено десет металних стубића-запрека без дозволе надлежног органа и донели су решење о њиховом уклањању. Такође, како није реч о дворишту, већ о јавној површини наводе да је из тог разлога паркирање дозвољено, осим ако не отежава пролаз другим возилима и пролазницима или прилаз објектима.

Са друге стране, незадовољство станара је све веће, јер никако не могу да пронађу адекватно решење и после толико времена, иако су се обраћали бројним надлежним службама.

- Прво је био проблем, јер је већина власника гаража користила тај простор као складиште за разне ствари, а своје аутомобиле су паркирали испред, заузимајући неком другом место. Док смо се ми жалили надлежним службама, они су у међувремену поставили и запреке за возила. А иако је још почетком године стигло решење о њиховом уклањању, то до сада није урађено - наводи управница стамбене зграде 13 у Улици др Драгослава Поповића Ружица Драгосавац.

Наглашава да је тренутно у току прикупљање потписа станара, како би могли као стамбена заједница да донесу одлуку о забрани поставке запрега за аутомобиле. А такође најављује и да ће поново поднети жалбу надлежним службама.

ИНЦИДЕНТИ

КАКО се годинама уназад суочавају са хаотичним паркирањем испред својих стамбених јединица, немајући места за себе, станари наглашавају да често учествују у конфликтним ситуацијама.

- Скоро сам стала на паркинг испред улаза у једну од гаража, када је наишао власник и захтевао од мене да померим свој ауто, говорећи да је то његово место и да има дозволу - прича једна од станарки.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)