ИНТЕРВЈУ Владан Јеремић: Звездара обнавља плато код Вуковог споменика

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

04. 03. 2021. у 10:28

ИНТЕРВЈУ Владан Јеремић: Звездара обнавља плато код Вуковог споменика

Фото архива

ПОЛА године је скоро прошло од кад се председник општине Звездара Владан Јеремић сместио у фотељу и већ су неке битне одлуке реализоване.

У његовом кабинету, табла са најбитнијим циљевима које жели да реализује у четворогодишњем мандату показује приоритете, пројекте који су у реализацији, али и жеље.

Као члан Већа задужен за комуналне проблеме у претходном мандату, обишао је општину уздуж и попреко, решавао проблеме суграђана, упознао се са бољкама система. И зато се сада као председник општине спремно хвата укоштац с њима.

- И ова 2021. биће условљена развојем епидемије. Буџет нам је такав какав јесте, неки кажу рестриктиван, ја кажем реалан. То је 518 милиона динара. План имамо и драго ми је што ће ове године бити урађено оно што су суграђани годинама тражили. Најважнији пројекат нам је уређење Петог паркића, кога је претходна власт наменила за стамбени објекат. Грађани то нису желели, а борба је трајала 15 година. Град је поново постао власник те површине, а његово уређење започињемо на пролеће. До лета, то ће бити место где ће најмлађи моћи да се играју, а сениори да уживају - наводи Јеремић.

Зајмом до паркиралишта

ПРЕМА истраживањима које су радили 2020. паркирање највише мучи грађане Звездаре, док су на другом месту водоводна и канализациона мрежа. Како би решили проблем паркирања, спремни су да се задуже, али још траже најбоље решење. Олакшица је што општина више није задужена, јер су вратили кредит који је бивша власт узела за реконструкију МЗ Миријево, када је потрошено 600.000 евра и за обнову "Олимпа" која је коштала два милиона евра.

Уз помоћ Града, радиће се и реконструкција платоа код Вуковог споменика. Обнова је договорена и уврштена за ову годину, а средства су, каже, опредељена. Из градских средстава радиће се и уређење Улице Драгослава Срејовића, односно проширење на четири траке. Прва фаза је, како председник општине објашњава, до Волгине улице, а треба да се комплетно доведе до Миријева и да се омогући лакше одвијање саобраћаја.

Фото архива

- Из општинског буџета финансираћемо уређење међублоковског простора, што је за грађане важно. Градићемо и два дечја игралишта.

Једно ће бити у Драгослава Срејовића, где су суграђани сами нешто тамо покушали да среде, а друго радимо у Великом Мокром Лугу - открива Јеремић, за "Новости".

Ове године заживеће и скупштинска одлука о посебно насељеним местима коју су успели да издејствују. Ову одлуку засада има само ГО Звездара, уз помоћ које ће решавати проблеме суграђана на рубним деловима.

УЛАГАЊЕ

ВЛАДАН Јеремић каже и да желе да преко Канцеларије за јавна улагања издејствују реконструкцију ОШ "Владислав Петровић Дис", као што је завршена ОШ "1.300 каплара".

- У насељу Војвода Влаховић, у плану је градња вртића и школе. Желимо да ове године завршимо сву потребну папирологију, како би 2022. кренули са радовима - каже Јеремић.

- Суштина је да на деловима Звездаре, где градска комунална предузећа немају надлежност, ми кроз ову одлуку можемо да изађемо грађанима у сусрет. Тако ћемо решити проблем кошења траве на гробљима, сећи гране које се уплету у каблове од струје па праве проблеме, чистити мини депоније. Чистићемо улице од снега које нису у првом и другом приоритету, односно које ЈКП "Београд пут" не чисти - истиче председник.

Миријево и насеље Војвода Влаховић ће такође бити у фокусу.

- Много је проблема, који нису од јуче, али које неко мора да реши. Спреман сам за то. Већ смо имали неке прелиминарне разговоре. Планиран је заједнички састанак надлежних из Водовода, Дирекције за изградњу, Града и удружења грађана,како бисмо кренули у решавање свега што је проблем - јасан је Јеремић.

Највећи изазов, признаје, биће им посао на озакоњењу. Град је општини прошле године проследио 19.457 предмета. Око 1.000 је тренутно у обради, док је 60 решења издато.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)