НИСУ САМИ: Београд светли бојама које симболишу Међународни дан оболелих од ретких болести (ФОТО)

Novosti online

28. 02. 2021. у 21:36

НА иницијативу градоначелника Београда, проф. др Зорана Радојичића, поводом 28. фебруара, Међународног дана ретких болести, неки од симбола Београда као што су фонтана на Славији, Палата „Албанија” и Бранков мост, осветљени су бојама које симболишу борбу против ретких болести.

НИСУ САМИ: Београд светли бојама које симболишу Међународни дан оболелих од ретких болести (ФОТО)

Фото: Беоинфо

 Београд је на овај начин послао поруку подршке оболелима.

– Циљ нам је да скренемо пажњу на проблеме оболелих од ретких болести и њихових породица – рекао је Радојичић.

Он је додао да је изузетно важно да и шира заједница у својим доменима помогне како би се оболели и њихове породице што ефикасније изборили са потешкоћама које имају.

– Покретањем ове иницијативе придружујемо се политици Републике Србије која ове године издваја највећи износ средстава опредељених за лечење оболелих од ретких болести – изјавио је градоначелник.

Он је додао да се Београд данас придружује светским градовима у симболичној поруци: „Ретких је много. Ретки су јаки. Ретки су поносни.”

– Као лекар, имао сам прилике да лечим пацијенте оболеле од ретких болести и знам колико је осим медицинске помоћи и подршке важна и потпора читаве заједнице. Солидарност је особина која краси Београђане. Зато смо заједно решени да јачамо свест о значају лечења и пружању подршке оболелима од ретких болести и њиховим породицама – закључује градоначелник Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)