ГРАДОНАЧЕЛНИК РАДОЈИЧИЋ: Београд и Загреб спајају и људи као Бандић

Танјуг

28. 02. 2021. у 12:12

ГРАДОНАЧЕЛНИК РАДОЈИЧИЋ: Београд и Загреб спајају и људи као Бандић

Фото: Принтсцреен/ТВ Прва

ПРВИ човек Београда Зоран Радојичић упутио је данас, поводом смрти градоначелника Загреба Милана Бандића, телеграм саучешћа Управи Града Загреба.

Радојичић је подсетио да је имао задовољство и част да са Бандићем сарађује и размењује позитивна искуства на добробит грађана оба града.

"Маратонац, штавише ултрамаратонац како у политици тако и омиљеној спортској дисциплини, размишљао је и делао на дуге стазе. Имао је визије које је успешно остваривао, пре свега мислећи на оне који су му толико пута поверили да брине о Загребу", написао је Радојичић у телеграму.

Додао је да је Загреб током Бандићевог мандата пролазио кроз бројне изазове, а да је он је увек био ту и борио се за добробит свих грађана, али да у најтежој, личној бици са болешћу "нажалост није успео да победи".

Радојичић је истакао да Београд и Загреб спајају не само аутопут и заједничка историја, већ и привреда, култура, уметност, спорт, и све друге делатности, али пре свега људи као што је био Милан Бандић, који стварају везе и односе, због чега данас и Београд жали за њим.

"Памтићемо градоначелника Бандића као човека који је био доследан највишим принципима, константно на услузи грађанима Загреба, и верујем да ће његов град и у будућности бити управо онакав каквим га је он замишљао и својим радом стварао", закључио је Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)