РАЗБИЈЕНА КОРОНА ЖУРКА НА СТАРОМ САЈМИШТУ: Више од стотину људи се нагурало у хангар, свима написане казне (ФОТО)

Новости онлине

27. 02. 2021. у 07:45

РАЗБИЈЕНА КОРОНА ЖУРКА НА СТАРОМ САЈМИШТУ: Више од стотину људи се нагурало у хангар, свима написане казне (ФОТО)

Фото: Новости

РАНО јутрос, око 01 и 30, комунална милиција је разбила још једну масовну корона журку на Старом сајмишту.

Више од стотину људи се окупило у хангару који се налази у склопу једне фирме, а након упада полиција је испразнила простор. 

Фото: Новости

- Журка је била организована у импровизованом простору, у хангару. Организатор је физичко лице, ком је одређено задржавање. Након што смо испразнили хангар, свима присутнима смо написали казне за неношење маске - рекао нам је Иван Дивац, начелник комуналне милиције.

Подсећамо, на јучерашњој седници Кризног штаба донете су нове мере, па је током дана викенда забрањен рад угоститељских објеката после 14 часова. То значи да ће сви кафићи, ресторани, тржни центри, кладионице и теретане данас и сутра бити затворени.

Оваква одлука донета је јер је ковид-статистика забрињавајућа. Министарка Дарија Кисић Тепавчевић, која је и чланица Кризног штаба, рекла је јуче да нема ниједног дела Србије у ком нису регистровани новозаражени короном, као и да је више од 60 одсто инфицираних старо је између 20 и 60 година, а осам одсто између 10 и 20. Иако је јуче забележен пад броја новозаражених за 249 - укупно 3.339 од 14.128 тестираних, сви остали параметри су погоршани. На респираторима је 159 пацијената, у ковид-болницама 3.876 оболелих, а преминуло је 16 људи.

Према речима др Кисић Тепавчевић, највише оболелих смештено је у ковид-болници у Батајници - 425, затим у "Штарк арени" - 226, па КБЦ Земун 280, КБЦ "Драгиша Мишовић" - 168, од чега 14 деце и осам мајки, КЦ Војводине - 126, КЦ Ниш - 110, КЦ Крагујевац - 170, Врање 144...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)