БАЛКАНСКОМ ВЕЋ ОД ПОНЕДЕЉКА: У току су завршни радови на великој реконструкцији раскрснице четири улице

С. Б. М.

27. 02. 2021. у 08:08

ЗАВРШНИ радови на реконструкцији Улице Милована Миловановића и раскрсници Балканске и Адмирала Гепрата су у току.

БАЛКАНСКОМ ВЕЋ ОД ПОНЕДЕЉКА: У току су завршни радови на великој реконструкцији раскрснице четири улице

Фото Беоинфо

Саобраћај ће бити пуштен у понедељак, када ће и линије јавног превоза бити враћене на стару трасу.

Према речима секретара за инвестиције Луке Петровића, реконструкција је обухватила површину од око 4.000 квадратних метара.

Реконструисан простор је прилагођен пешацима повећањем површине за њихово кретање.

Застор на коловозу је урађен од ситних камених коцака, док су на тротоарима камене плоче. Цео простор је оплемењен новим уличним мобилијаром, клупама за седење, а предвиђена су и места за паркирање бицикала, нове ђубријере - истакао је Петровић.

Навео је да је у овом урбаном џепу урађена нова улична ЛЕД расвета, као и две нове зелене површине са засађеним ниским растињем, а посађено је и 14 нових стабала.

Према његовим речима, предрачунска вредност свих радова је око 92.500.000 динара, а извођач радова је група понуђача чији су представници "Инвест градња", ЈКП "Јавно осветљење", ЈКП "Београд-пут" и ЈКП "Зеленило Београд", док је вршилац надзора Институт за путеве.

- У склопу уговора "Израда техничке документације и извођење радова на уређењу, поплочавању и опремању отворених јавних градских простора" остало је да се реконструишу: угао Његошеве и Максима Горког, сквер на углу Милешевске и Улице цара Николаја, угао Улице Тадеуша Кошћушка и Страхињића Бана, Улица Краљевића Марка, уређење простора око Палилулске пијаце - најавио је Лука Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЉУБИМЦИ И ВЛАСНИЦИ ТРКАЋЕ СЕ ЗАЈЕДНО: У парку Ушће 5. јуна прво надметање са псима