ХРАБРЕ КОМШИЈЕ УХВАТИЛЕ ЛОПОВЕ: Како су се станари Вишеградске 4 сукобили са разбојницима да сачувају имовину

М. СТАНОЈКОВИЋ

19. 02. 2021. у 08:51

СТАНАРИ зграде у Вишеградској 4 на Савском венцу успели су да осујете лопове у намери да опљачкају подрум и из њега изнесу велику количину алата.

ХРАБРЕ КОМШИЈЕ УХВАТИЛЕ ЛОПОВЕ: Како су се станари Вишеградске 4 сукобили са разбојницима да сачувају имовину

Фото Д. Миловановић

У сукобу са разбојницима, један станар добио је прелом носа и јагодичне кости. Полиција је успела да приведе двојицу мушкараца, док је трећи успео да побегне. Захваљујући комшијској слози, не размишљајући о својој безбедности, успели су да зауставе разбојнике.

Како, за "Новости", ову драму објашњавају станари Вишеградске 4, 15. фебруара спремали су се да иду у госте, када су видели да из њиховог подрума излазе непознати мушкарци са торбама. С обзиром на то да је зграда мала и да се сви познају, непозвани "гости" одмах су им били сумњививи.

- Питали смо их откуд они у подруму и с обзиром на причу коју су нам "сложили", схватили смо да је реч о лоповима - каже станар А. С.

Фото Д. Миловановић

- Пошто смо их осујетили у намери да украду алат из подрума, постали су агресивни, један од њих извукао је нож. Да бих их одвукао напоље и спречио да нападну и моју мајку и девојку, почео сам да трчим и они су кренули за мном. Једног сам савладао на станици, док су се двојица вратила и почела да прете мојој мајци и девојци.

ВИДЕО-НАДЗОР

ПОСЛЕ овог инцидента, који није био први који се догодио у Вишеградској 4, станари су одлучни да у наредном периоду поставе видео-надзор.

- Размишљамо да уградимо камере, јер иако се зграда закључава, лопови су успели да уђу у зграду - кажу станари.

Вриску је чуо и отац А. С., који се накратко вратио стана и стрчао да се обрачуна са њима. У исти мах, галама је допрла и до комшије који је био у гаражи и кренуо да их одбрани. Не размишљајући о својој безбедности, комшија М. К., видећи јураву, кренуо је за њима.

- Искрено, када сам препознао комшију, било ми је у глави само да им помогнем - објашњава М. К. за "Новости".

Фото Д. Миловановић

- Нисам размишљао да могу да настрадам. Један је успео да побегне, док сам другог успео да савладам. Ипак, у једном моменту, из џепа је извадио куглу и ударио ме у главу. Крв је почела да лије, али сам успео да га задржим док није наишао полицајац у униформи.

- Узели су две пуне торбе алата. Један комшија се бави видео-надзором, па је скоро купио материјал, каблове, у вредности од око 2.000 евра. Ипак, нису успели ништа да изнесу - објашњавају станари.

Фото Д. Миловановић

Суседи из Вишеградске своје поступање не виде као храбар поступак, већ да је то била његова грађанска дужност да одбране своју и комшијску имовину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)