ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Београд купује руске трамваје и тролејбусе?

Новости онлине

15. 02. 2021. у 14:06

НА састанку српске и руске делегације у Београду, коју су предводили премијерка Ана Брнабић и потпредседник Владе Русије Јуриј Борисов, разговарало се о могућности да руске компаније прошире пословање у Београду, као и да улажу у транспортну инфраструктуру српске престонице.

ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Београд купује руске трамваје и тролејбусе?

Фото Танјуг

То је након састанка изјавио заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је подсетио да су Лукоил и НИС, који је у руском власништву и већ дуго присутни на српском тржишту, а да се данас разговарало о могућности да они прошире своје пословање.

"Разговарали смо и о могућности да они улажу у транспортну инфраструктуру Београда. Обавестили смо их да ћемо упоредо са београдским метроом покренути и пројекат јавно-приватног партнерства за БГ воз", рекао је Весић.

Додао је да је то инвестиција између 800 и 900 милиона евра, а подразумева изградњу више од 110 километара нове пруге, као и куповину нових композиција.

"БГ воз као градска железница треба да буде допуна метору и биће јединствен систем с метроом који почињемо да радимо ове године", навео је Весић.

Разговарало се, каже, и о могућности да Београд купи руске трамваје, али и тролејбусе.

Истиче да у Београду постоје и друге руске инвестиције као што је компанија "Мареа пропертис" која је до сада инвестирала у око 150.000 квадрата и која најављује нове инвестиције.

Весић је позвао и друге руске компаније да инвестирају у Београд и додао да су они у нашем граду добродошли.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)