ИЗГОРЕЛА "СМОКВИЦА": У ноћи између четвртка и петка уништен спрат ресторана у Молеровој на Врачару

Ш. Маровић

13. 02. 2021. у 10:45

ВЕЛИКИ пожар захватио је јуче око један сат после поноћи ресторан "Смоквица" у Молеровој улици 33 на Врачару.

ИЗГОРЕЛА СМОКВИЦА: У ноћи између четвртка и петка уништен спрат ресторана у Молеровој на Врачару

Фото З. Јовановић

Објекту је нанета огромна материјална штета, али повређених, на сву срећу, није било. Ватрогасне екипе су дуже од четири и по сата гасиле ватру, а први спрат локала потпуно је изгорео.

Репортери "Новости" јуче су на месту незгоде затекли дежурне ватрогасне екипе и органе реда који су вршили увиђај и уверили се да је ресторан претрпео огромну штету. Како за наш лист прича закупац овог простора Сања Радовић, ноћни чувар локала први је осетио непријатан мирис и приметио да нешто гори на крову.

Фото З. Јовановић

 

- Покушао је да угаси пожар, али није успео у томе јер се ватра брзо ширила, па је позвао ватрогасну службу - видно узнемирена истиче она. - Узрок су вероватно инсталације, пошто су ватрогасци пронашли истопљен кабл у зиду. На првом спрату остали су само гареж и изгорели намештај. У тренутку избијања пожара у смештају се налазио један гост, и он је одмах изашао напоље. Пошто је кров од дрвене конструкције, ватра се брзо ширила, а на сву срећу, нико није повређен.

ИЗДАТ ПРЕ СЕДАМ ГОДИНА

ОБЈЕКАТ у ком се сада налази ресторан "Смоквица" на Врачару раније је био породична кућа, док га Сања Радовић није закупила и променила му намену пре седам година. Тада је урађена комплетна реконструкција приземља и првог спрата, где је простор преуређен у осам гостинских соба.

Објекат у Молеровој улици поседовао је осам двокреветних соба за издавање, које су синоћ потпуно уништене. Кровна конструкција је скоро изгорела, као и намештај, а делови црепа пали су на оближњи тротоар и улицу.

Ресторан је осигуран, па ће људи из осигуравајућег друштва доћи да утврде колика је материјална штета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика