СИСТЕМ СПРЕМАН ЗА НОН-СТОП: Градоначелник Зоран Радојичић јуче обишао диспечере јавног комуналног предузећа "Београдске електране"

Г. Н.

13. 02. 2021. у 08:38

У ПРИПРЕМИ ове грејне сезоне све је урађено на прави начин, тако да смо спремно дочекали други хладни талас.

СИСТЕМ СПРЕМАН ЗА НОН-СТОП: Градоначелник Зоран Радојичић јуче обишао диспечере јавног комуналног предузећа Београдске електране

Фото Беоинфо

Систем је стабилан и одлично функционише, судећи по учесталости рекламација. Ово је јуче констатовао градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, приликом посете Диспечерском центру "Београдских електрана".

Од четвртка увече 320.000 станова греје се 24 сата. Тако ће бити све то док температуре ваздуха буду налагале, а према најавама метеоролога, ледено ће бити у наредних седам дана.

Градоначелник се осврнуо на проблеме везане за загађење ваздуха.

- Раније смо имали 194 котларнице, а сада само 22 - казао је градоначелник.

- План је да у наредном периоду буде угашено још седам, а следећа је на листи она у насељу Сава Ковачевић у Земуну. У школским установама је око 75 одсто система замењено еколошки прихватљивијим системима.

Он је изјавио да је обезбеђено око сто милиона динара како би се наставио процес гашења ових котларница. Акценат ће бити на индивидуалним ложиштима, која чине око 50 процената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)