МНОГО ЉУДИ, АЛИ МАЛО КОНТЕЈНЕРА: Пријаве станара Јурија Гагарина "Беоком" сервису и "Чистоћи"

Ј. Г.

05. 02. 2021. у 18:32

ЖИТЕЉИ новобеоградских блокова 70 и 70а последњих неколико месеци "затрпавају" сервис "Беоком" пријавама о препуњеним контејнерима. Учестале жалбе се односе и на раднике ЈКП "Градска чистоћа" који неретко остављају судове за одлагање отпада отвореним, што је узрок прљавих површина овог дела престонице. С друге стране, све пријаве које грађани упуте, одмах се решавају преко надлежних служби предузећа, рекли су нам у "Чистоћи".

МНОГО ЉУДИ, АЛИ МАЛО КОНТЕЈНЕРА: Пријаве станара Јурија Гагарина Беоком сервису и Чистоћи

Разбацано ђубре честа је слика / Фото Твитер

Према речима станара Улице Јурија Гагарина, број контејнера је недовољан, ножни подизачи поклопца не раде, динамика одношења смећа је лоша. Због тога, скоро сваки суд за комунални отпад је отворен.

ПРОБЛЕМ ПРЕДУЗЕТНИЦИ

ЈКП "Градска чистоћа" нема контролу над руковањем контејнерима од стране корисника, те на одговорност појединаца не могу да утичу.

- У Јурија Гагарина постоји велики број предузетника који често амбалажни отпад одлажу у судове који су намењени за комунални отпад грађана. Из тог разлога контејнери се брзо пуне и врло често не могу ни да се затворе због количине смећа - објашњавају у "Чистоћи".

- Ово није изолован већ систематски проблем присутан свуда и један од главних узрочника прљавих површина, затрпаних отпадом, који ветар, пси и птице немилице разносе - прича станарка зграде у Јурија Гагарина.

Ипак, како су нам објаснили у ЈКП "Градска чистоћа", у Јурија Гагарина контејнери се празне свакодневно, а у појединим деловима улице и више пута дневно. У претходном периоду, овде су замењени стари судови, а у наредним месецима биће и остали дотрајали и то новим са бочним отварањем, који ће бити веће запремине, што ће свакако умањити проблем разношења смећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)