ПРИЈАВЉЕНО 5.085 ГРАЂАНА: Бројеви општинских кол-центара због вакцинације се усијали

М. СТАНОЈКОВИЋ

22. 01. 2021. у 07:52

ПРИЈАВЉЕНО 5.085 ГРАЂАНА: Бројеви општинских кол-центара због вакцинације се усијали

Кол центар

ОД почетка рада општинских кол-центара, 5.085 суграђана овим путем пријавило се за вакцинацију против вируса корона. Од тога, услуге превоза до пунктова за имунизацију које нуде општине и Град искористило је 416 сениора.

- Кол-центре позвало је укупно 18.879 особа - рекао је заменик градоначелника Горан Весић. - Само у току трећег дана урадили смо нових 2.455 пријава.

Линије корисничких сервиса усијане су од позива суграђана. И док неки зову одлучни да се пријаве, други би пак само да питају, добију још коју информацију пре него што дају сагласност да волонтери у њихово име попуне формулар. Неки су једва дочекали вакцине како би напокон, могли да наставе са нормалним животом. Ипак, има и они који су сумњичави, а волонтере испитују да ли је безбедно у складу са њиховим здравственим стањем да приме вакцину, иако им они ту нису од помоћи. Поједини чак траже и препоруку за коју вакцину да се одлуче.

Тако су и Чукаричани окупирали време волонтера и заузели линије кол-центра. На располагању им је 10 волонтера за контакт са пензионерима, а имунизација се обавља у амбуланти на Чукаричкој падини у Улици Стевана Ђурђевића Трошаринца 2, а од петка и на Сајму у Хали 11.

Новости

- Радно време кол-центра је 8.00 до 16.00 радним данима. Пријава на информациони портал е-управа је добровољна. У складу са потребама, број волонтера ће се повећавати - наводе у ГО Чукарица.

Како наводе у Општини Чукарица, волонтери су имали 350 позива суграђана, којима је била потребна помоћ за пријављивање на портал е-управе за имунизацију.

- Од понедељка волонтери кол-центра ступили су у контакт са 1.420 суграђана, који су се већ пријавили за имунизацију преко портала и то потврдили. Од тог броја, 780 лица је обавештено о заказаном термину имунизације која се обавља у амбуланти на Чукаричкој падини, а осталих 634 обавештени су о заказаним терминима на Сајму у Хали 11.

НА ЧЕКАЊУ

ЗБОГ великог интересовања за пријављивање путем кол-центра, један читалац из Борче пожалио нам се у четвртак да читавих сат времена није успео да добије везу:

- Јавили су се и рекли да сам први на чекању, а након тога је уследила музика и више нисам успео никог да добијем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Jovan

23.01.2021. 08:59

Zbog čega se građani preko portala prijavljuju za vakcinu, kada vidimo da se veliki broj njih vakciniše i ako se nisu prijavili.Čak preko televizije se upućuju pozivi da svi i prijavljeni i neprijavljeni dođu da prime vakcinu i da niko neće biti vraćen.Zbog toga se stvaraju velike gužve i nemoguće je držati distancu , šta uporno ponavljaju članovi kriznog štaba.Da li neko razmišlja o tome koliko će se građana zaraziti virusom čekajući da prime vakcinu, pod ovakvim uslovima.Zašto se ne poštuje ustanovljena procedura koja se pokazala funkcionalnom. Ispada da svako može da se vakciniše kad hoće. Šta bi bilo da i prijavljeni sada počnu da dolaze mimo rasporeda. Ovo nije normalno. Bez potrebe pravi se haos.