ПРЕВОЗ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ТРАЖИЛО 250 СЕНИОРА: Од понедељка стотинак волонтера 17 престоничких центара помаже најстаријим суграђаним

А. З. КЛИСУРИЋ

21. 01. 2021. у 06:47

ПРЕВОЗ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ТРАЖИЛО 250 СЕНИОРА: Од понедељка стотинак волонтера 17 престоничких центара помаже најстаријим суграђаним

Фото Беоинфо

У СВИХ 17 општина од понедељка раде кол-центри у којима се грађани старији од 65 година пријављују за вакцинацију.

Позивом на број своје општине, односно центра основаног за пријављивање и помоћ за одлазак до пунктова, старији добијају одговарајућу услугу. Волонтери у општинама примили су скоро 10.000 позива, а 2.630 најстаријих Београђана пријавило се за вакцинацију захваљујући овим позивним центрима. На територији Београда, закључно са уторком, вакцинисао се 3.791 човек.

Заменик градоначелника Горан Весић посетио је јуче Здравствену станицу у Бегаљици на територији ГО Гроцка, где је један део адаптиран за имунизацију. Том приликом, најавио је да ће један пункт бити отворен и у насељу Лештане.

Весић примио кинески "Синофарм"

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић примио је јуче кинеску "Синофарм" вакцину, он је позвао све функционере да својим примером позову људе да се вакцинишу.

- Очекујем да то ураде људи из Владе и Градске управе, али и јавне личности. То је једини начин да завршимо са епидемијом - рекао је Весић.

Радно време позивних центара је од 8.00 до 16.00 часова. Превоз који је обезбеђен за сениоре, у уторак је искористило 250 људи. Део Здравствене станице у Бегаљици адаптиран је за обављање имунизације грађана. На територији ГО Гроцка у уторак се вакцинисало 122 људи, а пријавило се 144.

Фото В. Н.

Како је рекао Весић, превоз до места за имунизацију у Гроцкој искористило је 35 људи. Он је нагласио да не сме да се догоди да неко не прими дозу вакцине, јер није знао како да се пријави, или није имао могућност да дође до пункта за имунизацију.

- На овим пословима ради око 100 волонтера. Пратимо интензитет позива, потребе суграђана када је у питању имунизација, а по потреби биће повећан и број волонтера - рекла је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)