ПОЧЕЛИ СА РАДОМ: Кол центри у Београду за помоћ најстаријима око вакцинације

Танјуг

18. 01. 2021. у 09:54

ПОЧЕЛИ СА РАДОМ: Кол центри у Београду за помоћ најстаријима око вакцинације

Фото: Танјуг

У БЕОГРАДСКИМ општинама данас су почели са радом кол центри путем којих ће суграђанима старијим од 65 година бити понуђена помоћ око пријаве за вакцинацију и превоза до места где се врши вакцинација.

Радно време кол центара је од осам до 16 сати, а како је речено, по потреби ће бити и продужено.

Заменик градоначелника Горан Весић, који је јутрос обишао кол центар на Врачару, рекао је да је Србија једина земља у овом делу Европе која је почела масовну имунизацију и додао да је прошле недеље у Београду почела вакцинација грађана, старијих од 75 година, који су се пријавили преко портала е-управе.

Навео је да кол центри већ постоје у свим општинама на територији престонице и да се путем њих комуницира са најстаријима у вези свакодневних активности које се за њих организују када нема епидемије попут излета, беспатних курсева...

-Позваћемо сваког од њих и питати да ли им је потребна помоћ око регистрације за вакцинацију и превоза до места где се врши вакцинација, уколико су се већ регистровали...Ми нисмо ти који ће им давати било каква медицинска објашења, нити их убеђивати да се вакцинишу. Та одлука је на њима, али уколико желе да се вакцинишу, на нама је да им помогнемо да се региструју - рекао је Весић.

Како је додао, уколико су се регистровали, Град ће им помоћи око превоза до места где се врши вакцинација, посебно ако су непокретни или теже покретни.

-На тај начин желимо да дамо свој допринос, као локална самоуправа, да се што више најстаријих грађана Београда вакцинише - истакао је Весић.

Додао је да ће у 17 београдских кол центара радити хиљаде волонтера и захвалио им што ће на тај начин помоћи да се најстарији суграђани вакцинишу и буду заштићени.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић рекла је да је радно време кол центара од осам до 16 сати и додала да ће по потреби ће бити и продужено.

-Ту смо да помогнемо нашим најстаријим суграђанима за све што их занима када је питању пријава за вакцинацију. Уколико им је потребан превоз, Град ће им то омогућити, поготово онима који су теже покретни и непокретни - рекла је она.

Додала је да је Град понудио Министарству здравља 17 пунктова за имунизацију, као и халу на Београдском сајму.

-Све што буде требало, Град је ту да помогне и подржи овај важан процес - истакла је Станисављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)