ЉУДИМА БЕЗ КРОВА ТОПЛО У ЈАБУЧКОЈ: Отворен још један дневни прихватни центар на Карабурми

С. Видачковић

17. 01. 2021. у 07:52

ЉУДИМА БЕЗ КРОВА ТОПЛО У ЈАБУЧКОЈ: Отворен још један дневни прихватни центар на Карабурми

Смештај у Јабучкој

ДНЕВНИ центар за прихват бескућника у суботу је отворен и у Јабучкој улици на Палилули. Ово је трећи дневни прихватни центар који је отворен у последње време, подсетио је заменик градоначелника Горан Весић, који је са градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић у суботу обишао овај објекат на Карабурми.

Према његовим речима, корисници ће овде моћи да се окупају, да добију топлу одећу, храну и медицинску негу, уколико им је неопходна.

- Отворили смо прихватне центре у Сазоновој улици на Врачару, потом у Солунској на Старом граду и сада у Јабучкој улици на Палилули - навео је Весић. Ово је нови вид услуге, јер на овај начин омогућавамо људима који су без крова над главом да на дневном нивоу обаве своје потребе. Град Београд се одговорно односи према својим грађанкама и грађанима. Заиста то су тешке животне судбине, за које често ти људи нису одговорни. Покушавамо да нађемо начина да тим особама омогућимо задовољење основних људских потреба.

Градска секретарка Наташа Станисављевић истиче да су све социјалне установе у Београду у стању приправности од понедељка, због ниских температура, те да је већ 313 суграђана користило услуге дневних центара.

- У непрекидној смо комуникацији са тим установама и тако ће бити док траје хладни талас. На дневном нивоу, по сатима добијамо пресек колико имамо пријема, слободних места, с нагласком на ова три дневна центра.

Весић је најавио комплетну реконструкцију Прихватилишта за одрасле у Кумодрашкој и подсетио да је капацитет повећан за 40 кревета у измештеним прихватилиштима на Врачару и Аутокоманди.

РАДНО ВРЕМЕ

Дневни прихватни центар у Јабучкој улици отворен је сваког радног дана од 10 до 13 сати, истакла је стручна сарадница Црвеног крста Палилула Анита Марковић. Она је додала да Црвени крст четврту годину обезбеђује и информатор, као вид помоћи особама у стању бескућништва.

- Волонтери Црвеног крста поред наведених услуга омогућавају корисницима дневних центара и епидемиолошку заштиту, као психо-социјалну подршку, што је веома важно тим људима - истакла је Марковићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)