ЦЕО БОЛЕЧ ДВА ДАНА БЕЗ ВОДЕ: Због квара на мрежи, више од 6.000 становника периферије престонице дуже од 48 сати имало суве славине

Ј. ДИНЧИЋ

16. 01. 2021. у 17:39

ЦЕО БОЛЕЧ  ДВА ДАНА  БЕЗ ВОДЕ: Због квара на мрежи, више од 6.000 становника периферије престонице дуже од 48 сати имало суве славине

Фото Приватна архива

СТАНОВНИЦИ грочанског насеља Болеч дуже од 48 сати били су без воде због квара на главној водоводној мрежи.

Од среде вече до петка у подне за скоро 6.000 становника славине су биле потпуно суве, а у насељу дуже од 24 сата није било ниједне цистерне како би макар наточили воду за пиће.

АКЦИЈА Радници "Водовода" имали су много посла у грочанском насељу, Фото Приватна архива

Фото Приватна архива

Поједина домаћинства која имају ископане бунаре у двориштима поново су активирала кофе и канте за вађење воде, како би на овај начин помогла и својим комшијама, док је било и многих који су били принуђени да топе снег и претварају га у воду. Мештани истичу да је радницима из ЈКП "Водовод и канализација Гроцка" било потребно скоро 24 сата да установе где је тачно квар, како би га отклонили.

- Вода нам је искључена у среду око 20.00 када је пукла цев у Виноградарској улици у близини надвожњака - објашњавају за "Новости" мештани Болеча. - Тада је и на сајту предузећа окачено званично саопштење да ће екипе одмах ујутру изаћи на терен, међутим радници су након целодневног копања квар успели да пронађу тек у вечерњим сатима.

ШАХТ

ПРЕ само неколико месеци дуже од два дана воду нису имали ни становници Калуђерице. Проблем је настао због пуцања цеви у Улици краља Петра, а квар није могао лако да се отклони, јер је изнад шахта у којем је пукла цев саграђен нелегални објекат. Отвор за воду је био потпуно забетониран, а надлежни су прво морали да пробију асфалт како би дошли до цеви.

Проблем је, додају мештани, што у насељу није било ни једне цистерне, а без воде су била готово сва домаћинства у Болечу. У центар овог грочанског места цистерна је паркирана тек јуче, након многобројних позива упућених надлежном комуналном предузећу. Такође, јуче у раним јутарњим сатима надлежне службе успеле су да отклоне квар на главном цевоводу и поново успоставе водоснабдевање. Међутим, требало је неколико сати да вода поново стигне до цеви домаћинства у вишим деловима насеља, па су поједини воду добили тек касно поподне.

Јуче од 8.00 сукцесивно је пуштана вода ка насељу, али шта је довело до овако великог квара, засад није познато.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)