БАС ТРИ ДАНА БИО БЕЗ ВОДЕ: Угрожена аутобуска станица због радова на реконструкцији Савског трга

С. ВИДАЧКОВИЋ

29. 12. 2020. у 08:25

БЕОГРАДСКА аутобуска станица била је без воде пуна три дана - цео викенд и понедељак.

БАС ТРИ ДАНА БИО БЕЗ ВОДЕ: Угрожена аутобуска станица због радова на реконструкцији Савског трга

Руководство БАС планирало и обуставу рада

Због поправке квара који се у суботу догодио на водоводној мрежи у оквиру реконструкције Савског трга, догодио се још један дефект на цевоводу којим драгоценом течношћу снабдева БАС, због чега су славине главног престоничког путничког чвора остале суве. Изузетно отежани услови за рад навели су руководство БАС да размишља о потпуној обустави рада у понедељак од 15.00, али се од тог одустало, јер су надлежни из ЈКП "Београдски водовод и канализација" квар поправили, а вода је стигла у понедељак по подне.

Према речима шефа одељења за инвестиције Александре Максимовић, без воде на перонима, али и у службеним просторијама, тоалетима није било нимало лако током претходна три дана.

- И за путнике, али и за наше особље било је веома критично без воде, поготово током викенда - каже, за "Новости", Максимовићева. - Суботом људи одлазе из града, док се недељом враћају, и та два дана уз петак су најфреквентнији током недеље. Апелујемо на надлежне да, када се десе овакви кварови, аутобуску станицу сматрају приоритетном, због великог протока људи. Поготово сада док траје пандемија вируса корона, када чистоћа мора да буде на беспрекорном нивоу. Ангажовали смо цистерне да бисмо могли да перемо пероне и уредимо санитарне чворове.

Од идеје да рад БАС буде обустављен у понедељак током поподневних часова, одустало се због обећања "Водовода". Како нам је речено из овог комуналног предузећа, њихове екипе су током целог дана поправљале квар у Карађорђевој улици.

- Како је квар који се у суботу догодио на Савском тргу угрожавао градилиште и тамошње радове, надлежне екипе су приступиле његовом хитном отклањању, искључењу дела постојећег наведеног цевовода, као и превезивању новоизведеног цевовода - објашњавају, за наш лист, надлежни из "Београдског водовода и канализације". - Током радова на санацији, догодио се непланирани квар на делу уличне водоводне мреже са које се снабдева БАС.

С обзиром на то да су у зони доводног цевовода за БАС изведени радови на поплочавању, а како се на истој траси налазила знаћајна количина материјала и опреме за предметно градилиште, надлежне екипе су радиле на изради нове везе за комплекс БАС, кажу у БВК. Та нова, посебна веза за београдску аутобуску убудуће ће да спречи ситуације у којима би квар водоводне мреже на једном делу улице оставио суве славине у комплексу БАС, који непрекидно ради сваког дана у години.

ХИГИЈЕНА

ТРИ дана без воде осетили су и возачи аутобуса, у делу за сервисирање и одржавање. Ту се возила припремају и чисте за пут, али и уређују при повратку са вожње. Иако није било лако да без воде одржавају хигијену унутрашњости и спољашњости возила, снашли су се помоћу оближње цистерне и дезинфекционих средстава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)