МОСТ ОПАСАН ЗА ПЕШАКЕ: Пешачки део надвожњака код потока Париповац у лошем стању, чека се поправка

А. ВОЈИНОВИЋ

14. 12. 2020. у 09:11

ПЕШАЧКИ део моста у Жаркову који се налази изнад потока Париповац и спаја житеље овог дела Чукарице и Белих вода, годинама пропада.

МОСТ ОПАСАН ЗА ПЕШАКЕ: Пешачки део надвожњака код потока Париповац у лошем стању, чека се поправка

Реконструкција се планира у неколико фаза

Асфалт је попуцао широм потеза, рупа има на сваком кораку, а зима која следи, забрињава житеље јер пролазак уме да буде нарочито опасан кад напада снег. Грађани ове локалне самоуправе веома су незадовољни, али су за наш лист из ЈП "Путеви Београд" најавили да ће поправка моста бити урађена мада термин није прецизиран.

- На основу редовног обиласка и прегледа упознати смо са оштећењима на пешачким стазама на приступу мосту, као и на самом мосту у насељу Жарково. Осим овога, на уочена оштећења су нам указали и грађани - кажу, за "Новости" у овом предузећу. - За радове на поправкама надзорни орган "Путева Београд" је издао налог извођачу радова, а радови ће се спровести у неколико фаза.

Како су нам објаснили, у оквиру прве фазе биће урађена санација оштећења која би могла бити опасна по безбедност пешака, а у следећој ће на ред доћи поправка већих површина стаза са заменом оштећених плоча и заменом асфалта. Мост који води ка Ибарској магистрали изузетно је прометан, па овим делом свакодневно прође велики број аутомобила и аутобуса. Осим тога, становници Белих вода редовно користе овај прелаз како би брзо стигли до центра Жаркова и назад, нарочито они који станују близу гробља и Основне школе "Мирослав Антић". Међутим, године су учиниле своје, а немар надлежних служби дозволио је да се надвожњак окруни и постане опасан.

- Често пролазим преко моста кад шетам до Жаркова или Бановог брда и натраг. Рупа стварно има на сваком кораку. Када идем овуда, увек пазим где стајем да се не повредим - прича, за "Новости", Радмила М. са Белих вода.

Како су нам испричали грађани који живе у околини надвожњака, ограду на мосту су релативно скоро надлежни офарбали у плаво и то јесте за похвалу, али је обнова моста нешто што, ипак, треба да буде приоритет.

ДЕПОНИЈА ОКО ПАРИПОВЦА

У ПОДНОЖЈУ моста протиче поток Париповац у чијој околини са обе стране у импровизованим кућицама живе ромске породице, које деценијама уназад праве депоније ђубрета и загађују овај део Жаркова. Становници који станују у околини небројано пута су се жалили на овај проблем, који је општина у сарадњи са "Градском чистоћом" решавала у више наврата, али само на одређено време, пре него што се гомила отпада поново направи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)