УРЕЂЕЊЕ КОСАНЧИЋЕВОГ ВЕНЦА: Измене и допуне плана на увиду 17. децембра

Г. Н.

05. 12. 2020. у 14:30

УРЕЂЕЊЕ КОСАНЧИЋЕВОГ ВЕНЦА: Измене и допуне плана на увиду 17. децембра

Фото: В. Н.

СЕКРЕТАРИЈАТ за урбанизам и грађевинске послове објавио је термин одржавања јавне седнице у вези са Нацртом измена и допуна Плана детаљне регулације за део око Косанчићевог венца.

Конкретно, реч је о блоку између Карађорђеве улице, Великих степеница и Косанчићевог венца. Заинтересовани, који су поднели примедбе током јавног увида, моћи ће да присуствују седници 17. децембра од 13.00, у просторијама Градске општине Стари град у Македонској 42.

Према Плану, предвиђено је рушење објеката за које је процењено да су "без вредности са становишта службе заштите". Међу њима је зграда Завода за комуналне делатности "Сигмапројект", грађевине са непарне стране Косанчићевог венца и објекти између Великих и Малих степеница.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, надлежни су организовали јавни увид поштујући све мере заштите.

- Уколико тренутна ситуација буде налагала, отказаћемо седницу. Истина је да ће ово све потрајати, а много је планова на чекању. Морамо да почнемо са процедурама пре њихове реализације - каже Стојчић, за "Новости".

НОВИ БЕОГРАД

ЈОШ две седнице заказане су за 15. децембар од 13 сати. Реч је о Нацрту ПДР за комплекс WEST 65 на Новом Београду, и о Нацрту измена и допуна ПДР насеља Добановци у Сурчину. Оне ће бити одржане у згради Градске управе у Краљице Марије 1.

Комисија за планове Скупштине града донела је одлуку да се изради макета будућег изгледа просторне целине Косанчићев венац. На тај начин биће утврђено хоће ли потенцијални комплекс нарушити визуру овог историјског дела престонице.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)