НОВИ ПЕРОНИ КРАЈЕМ 2021.: Уз станицу у новобеоградском блоку 42 требало би да буде смештен и центар за контролу собраћаја

С. Б. М.

04. 12. 2020. у 06:20

НОВИ ПЕРОНИ КРАЈЕМ 2021.: Уз станицу у новобеоградском блоку 42 требало би да буде смештен и центар за контролу собраћаја

Фото Беоинфо

БЕОГРАД ће до краја следеће године добити нову аутобуску станицу у Блоку 42. Ово је јуче потрдио заменик градоначелника Горан Весић, после обиласка радова на простору испред Отвореног тржног центра.

Навео је и да ће овде бити смештен центар за контролу саобраћаја.

Весић је казао да ће станица бити интегрисана са железничком станицом "Нови Београд" и чиниће јединствену целину.

- Београд скоро педесет година покушава да изгради нову аутобуску станицу, колико је времена прошло откад је простор у Новом Београду седамдесетих година прошлог века одређен за ту намену. Тада се такође знало да је стари објекат неуслован, нема довољно капацитета за све аутобусе, загушује саобраћај, а нема чак ни употребну дозволу.

ПРЕДНОСТИ

ЗНАЧАЈНО је то што ће се стари део града, нарочито Булевар војводе Мишића, растеретити, нагласио је Весић поводом изградње нове станице. - Бенефит је и то - додао је он - што је новој локацији умногоме ближи ауто-пут, па ће се са ње лакше долазити и одлазити. У близини ће бити и будућа станица метроа - казао је Весић.

Према речима заменика градоначелника, касније ће по ободима града бити изграђено и неколико мањих станица, да не би сви аутобуси морали да долазе овде. Весић је навео и да ће део простора бити одвојен за Центар за управљање саобраћајем Града Београда. То значи да ће на једном месту бити комплетна контрола саобраћаја.

Нова аутобуска станица гради се кроз јавно приватно партнерство са компанијом БАС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)