ПЛАН ДА ЦЕО ПОСАО БУДЕ ГОТОВ ДО 2022: Реконструкција Булевара патријарха Павла требало би да се заврши на пролеће

С.Б.М

03. 12. 2020. у 13:00

ПЛАН ДА ЦЕО ПОСАО БУДЕ ГОТОВ ДО 2022: Реконструкција Булевара патријарха Павла требало би да се заврши на пролеће

Фото: Беоинфо

РАДНИЦИ запослени на реконструкцији Булевара патријарха Павла, која би требало да се заврши на пролеће, тренутно раде на изливању трамвајских "баштица" које ће се налазити на средини коловоза, а са сваке стране биће по две саобраћајне траке.

- Тренутно се ради потез од Улице Пере Велимировића у дужини од 1,8 километара, који се завршава скоро код Кошутњака. Када буде готов, биће то модеран булевар са бициклистичком стазом, као и стазом за пешаке - каже Горан Весић заменик градоначелника, који је јуче обишао путаре.

Градња у етапама

САОБРАЋАЈНИЦА која се сада гради коштаће више од 50 милиона евра. Потом би требало да уследи градња тунела кроз Топчидер, за шта је према проценама потребно 100 милиона евра.

- Већ смо почели и са пројектовањем за наредну фазу радова, од Кошутњака до Моста на Ади. По завршетку пројектовања расписаћемо тендер за изградњу, за шта је Град обезбедио средства. Надамо се да ћемо до пролећа 2022. године "спојити" Мост на Ади са Булеваром патријарха Павла - навео је Весић.

Казао је и да ће тако суграђани моћи да избегну "уско грло" у правцу Улице Теодора Драјзера, јер ће имати на располагању четири траке до Улице Пере Велимировића. Заменик градоначелника је подсетио и да се шири Улица Пере Велимировића на четири траке, што ће бити случај и са Борском, Саве Машковића и Црнотравском.

- Ради се петља према ауто-путу и када све буде комплетирано, биће омогућено да се од Моста на Ади, преко Булевара патријарха Павла, улица Пере Велимировића, Борске, Црнотравске и Саве Машковића стигне до ауто-пута, возећи све време улицама са четири траке - навео је Весић.

Фото: Беоинфо

 

Према његовим речима, то је равно изградњи унутрашње градске обилазнице и много ће значити грађанима овог дела града, који ће за десетак минута моћи да стижу до Моста на Ади или ауто-пута. Дирекција за грађевинско земљиште наставља да ради на пројекту реконструкције Улице Пере Велимировића према "Капитол парку", како би се и грађани Видиковца у будућности служили овим булеваром - истакао је заменик градоначелника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)