КРИЗНИ ШТАБ ПРЕЛОМИО: Најављене измене у градском превозу, посебно у шпицу, а ево да ли ће аутобуси стајати на свакој станици

Новости онлине

23. 11. 2020. у 12:00

КРИЗНИ ШТАБ ПРЕЛОМИО: Најављене измене у градском превозу, посебно у шпицу, а ево да ли ће аутобуси стајати на свакој станици

Фото: И.Маринковић

ПРЕСТОНИЧКИ Кризни штаб заседао је данас и ево које су одлуке донете како би се епидемија корона вируса сузбила.

Градски саобраћај неће бити обустављен, а продужава се време такозваног шпица када ће бити повећан број возила, одлучио је данас београдски Кризни штаб.

Место досадашњег шпица који је трајао од 15 до 17 часова, када је укључиван максималан број возила, убудуће ће бити продужен и трајаће од 15 до 20 часова.

 
Аутобус ће стајати на станици

Према одлуци градског кризног штаба у том периоду ће бити укључено 236 возила више од уобичајеног броја.

То практично значи да ће на улицама у периоду од 15 до 20 часова бити 1.641 возило јавног градског превоза.

Наводи који су се појављивали у јавности попут - да аутобус ако у њему буде преко 50 одсто попуњености, неће стати на станици - нису основани, наводе у Граду.

Иначе за протекла два дана у главном граду спроведена су 652 инспекцијска надзора и извршена контрола угоститељских, малопродајних објеката и тржних центара.

У два случаја наређено је да се испразни локал и донете су мере. У једном случају комунална милиција је забранила рад у објекту у трајању од 72 сата, написано је шест прекршајних налога...

Од почетка појачаних контрола извршено је 12.558 инспекцијских надзора.

Подсетимо, Влада Србије је у суботу на предлог Кризног штаба за борбу против корона вируса, донела нове мере које ступају на снагу сутра у 18 часова. Има их укупно 7, а међу њима је скраћење радног времена ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима до 18 часова, осим продавница, оне ће радитити до 21 час.


(Блиц)

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)