ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ БЕОГРАДА: Ево шта је на дневном реду

Танјуг

23. 11. 2020. у 07:19

ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ БЕОГРАДА: Ево шта је на дневном реду

Фото Танјуг

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић најавио је да ће данас бити одржана седницу Кризног штаба Града Београда, на којој ће посебно бити разматрано питање градског јавног превоза.

Радојичић је јуче упозорио да је епидемиолошка ситуација изузетно озбиљна, посебно у Београду, и позвао је на солидарност у условима када нас, како је рекао, чека период од три-четири месеца тешке зиме.

- Број прегледа прелази 5.500 дневно. Такође, 60 посто је првих прегледа код оних који су се тек разболели. То изузетно оптерећује здравствени систем, имамо велики број људи на респираторима, епидемија се разбуктала и стање је веома озбиљно - истакао је Радојичић.

Градоначелник је објаснио да је комунална милиција претходних дана контролисала угоститељске објекте и спровођење мера и навео да је више од 100 објеката исконтролисано.

- Нађен је у Краља Петра објекат са више људи од дозвољеног броја и он је затворен - навео је Радојичић.

Додао је да је пристигло преко 60 пријава да се одржавају приватне журке и да их је до сада шест прекинуто.

- То указује да млади људи пре свега покушавају да изиграју мере. Будимо солидарни и сви заједно у овој тешкој ситуацији и помозимо једни другима да је превазиђемо - поручио је градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)