ГРАЂЕВИНСКА ДОЗВОЛА КОЧИ ПОЧЕТАК ПОСЛА: Радови на проширењу и обнови улица Саве Машковића и Црнотравске на Вождовцу још нису започети

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

06. 11. 2020. у 13:26

РАДОВЕ на проширењу Саве Машковића и Црнотравске улице кочи поступак издавања грађевинске дозволе.

ГРАЂЕВИНСКА  ДОЗВОЛА КОЧИ  ПОЧЕТАК ПОСЛА: Радови на проширењу и обнови улица Саве Машковића и Црнотравске на Вождовцу још нису започети

Фото И. Маринковић

Иако су још 17. септембра градски челници казали да ће радови почети у наредних месец дана, ни трага од багера, путара и грађевинских радника у овом делу града нема.

Из Дирекције за градско грађевинско земљиште и изградњу, која је наручилац радова, кажу:

- У току је поступак прибављања грађевинске дозволе за извођење радова на изградњи саобраћајне везе Борска - петља "Ласта" (сектор 1 и сектор 2) са инфраструктуром. По издавању грађевинске дозволе биће поднет захтев за издавање потврде о пријави радова. После тога извођач може да буде уведен у посао реконструкције саобраћајница Саве Машковића и Црнотравска - наводе у Дирекцији.

Пре месец дана, из дирекције су "Новостима" казали да тачан датум почетка радова зависи од времена које је потребно за прибављање банкарских гаранција и полиса осигурања од "РАС инжењеринга".

УНУТРАШЊА ОБИЛАЗНИЦА

РЕКОНСТРУКЦИЈОМ и проширењем Црнотравске и Улице Саве Машковића наставља се изградња у етапама унутрашње обилазнице кроз Београд. Она ће булеварима са четири траке повезати Мост на Ади и будући мост на Ади Хуји. На овој обилазници већ се ради Булевар патријарха Павла, који ће се на пролеће 2022. године повезати са Мостом на Ади.

Град је овим решио да се ухвати укоштац са једним од највећих саобраћајних чепова у престоници, који Вождовчане мучи годинама. Обе улице биће проширене на четири траке, а у току је пројектовање дела саобраћајнице који се спушта ка насељу Степа Степановић и петље преко ауто-пута.

За проширење ће бити задужена компанија "РАС инжењеринг", која је дала најповољнију понуду на тендеру, у износу од 437 милиона динара. За извођење радова на изградњи саобраћајне везе Борска - петља "Ласта" за сектор један и сектор два са инфраструктуром, рок за извођење радова је 180 дана, односно шест месеци. То значи да би на пролеће 2021. саобраћајнице дуге око километар, са по две саобраћајне траке у сваком смеру, требало да буду завршене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)