УКИНУЛИ ТРИ ПЕШАЧКА ПРЕЛАЗА: На раскрсници Дечанске, Браће Југовића и Деспота Стефана, знатно успорено кретање грађана, зебре измештене

С. Б. М.

27. 10. 2020. у 08:19

УКИНУЛИ ТРИ ПЕШАЧКА ПРЕЛАЗА: На раскрсници Дечанске, Браће Југовића и Деспота Стефана, знатно успорено кретање грађана, зебре измештене

Раскрсница је обновљена током викенда

ПОСЛЕ радова на раскрсници са Дечанском улицом, Браће Југовића и Булевара деспота Стефана, центар града остао је без три пешачка прелаза!

Екипе "Београд пута" завршиле су радове на овој деоници, али саобраћајно решење сада не иде "на ногу" пешацима. Прво, укинут је пешачки прелаз у Улици браће Југовић код биоскопа "Балкан". Друго, обрисана је "зебра" на почетку Булевара деспота Стефана, као и пешачки прелаз који је био исцртан на улазу у Скадарлију, неколико метара даље од стајалишта јавног превоза.

Управо је ово укидање “зебри” супротно ставовима градске власти која последњих неколико година пропагира идеју да превенство у саобраћају треба дати пешацима, бициклистима, па тек јавном превозу и аутомобилима. Секретаријат за саобраћај као да је на ово заборавио.

- Ово је нелогично и тешко за пешаке! Поготово за нас путнике који смо по изласку из аутобуса на стајалишту "Скадарска" прелазили улицу и ишли у горњи део Скадарске ка Дечанској. Сада су на горњем прелазу поставили семафор, па су сад два семафора на 20 метара. Тако да није јасно како су тиме убрзали аутобусе - коментарише Снежана В.

Ако је "зебра" код Скадарске укинута како пешаци не би често прелазили, а аутобуси због њих стајали, овим решењем ништа се није постигло. Иако је заштитна ограда такође постављена, како би спречила суграђане да сада непрописно прелазе улицу, они то чине.

Ипак, ципеле ће највише разгазити они који од Дома омладине крену ка Дому војске левом страном, и не пређу улицу код пекаре, односно на углу Македонске у Браће Југовића. Пошто је "зебра" код биоскопа укинута, а нема је ни код Дома војске, морају да пешаче до семафора код Скадарске улице, па када пређу саобраћајницу да опет пешаче узбрдо до Дома војске. Док тај круг направе, испешаче више од 200 метара!

НЕЛОГИЧНОСТ

У првој фази радова на делу Дечанске, укинут је и пешачки прелаз код Дома омладине. Сада суграђани, ако од Дома омладине иду ка левој страни Коларчеве, морају да сачекају три семафора.

Прелаз у Булевару деспота Стефана

СЛАВИЈА ПРОБЛЕМАТИЧНА

ПЕШАЦИМА је померањем пешачких прелаза направљена километража и на Славији. Тако, ако сиђу са аутобуса 33, 47 и 48 на Славији и желе да преседну на 31, морају да пешаче узбрдо до зебре у Макензијевој, па онда одатле назад до Београдске, па до стајалишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)