СТАНОВИ ХЛАДНИ, У МРАКУ ДАНИМА: Протест станара због искључења струје у зградама на Угриновачком путу 32. део

А. В. ВОЈИНОВИЋ

26. 10. 2020. у 22:53

СТАНОВИ ХЛАДНИ, У МРАКУ ДАНИМА: Протест станара због искључења струје у зградама на Угриновачком путу 32. део

Житељи земунског насеља / Фото П. Милошевић

СТАНАРИ улице Угриновачки пут 32. део у Земуну протестовали су вечерас испред својих зграда јер су од среде прошле недеље остали без електричене енергије! Према њиховим речима, радници ЕПС искључили су струју, однели бројила и четири зграде у овом делу Алтине оставили у мрклом мраку. У сред јесени и хладних јутра и вечери породице са малом децом и старији суграђани који станују овде суочавају се са хладним становима и немају топлу воду.

Репортери "Новости" били су на улици са узнемиреним станарима који су испричали да рачуне за струју нису добили две године, а да и поред упорних одлазака у Електродистрибуцију и апела упућених инвеститору зграда нису успели да нађу решење за проблем.

- Одлазили смо неколико пута у ЕПС и жалили се како нам не стижу рачуни за струју - започиње причу за наш лист Милан Т. из зграде број 44. - Добијали смо одговоре да су они упућени у наш проблем и да ћемо рачуне примити ретроактивно. Такође, рекли су нам да не могу они да нам издају ЕД број већ да то мора инвеститор. Касније смо преко ангажованих адвоката сазнали да ЕД број није никада ни постојао. А у прошлу среду су дошли и искључили струју и однели сатове који су имали уцртан жиг ЕПС.

Станари се највише брину како да преброде овај период. Многи имају малу децу, има и најстаријих станара. Они који могу сналазе се за грејање, а они који не могу, нажалост, принуђени су да седе у хладним собама.

С друге стране, како кажу станари, они су станове купили иако нису били легализовани, али сада имају уговоре да су власници, који су оверени код нотара. Такође, у документима која поседују јасно се наводи да је инвеститор био у обавези да о свом трошку изведе све преостале грађевинске и занатске радове међу којима је и постављање електроинсталација.

ИНВЕСТИТОР

КАКО су нам објаснили станари, инвеститор је ишао са њима истог дана када су остали без напајања електричном енергијом у ЕПС. Он им је тада испричао да је он све уредно легализовао, као и да му је нејасно зашто је струја исечена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)