БОЈКОТ ЧАСОВА ЗБОГ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ: Не јењава незадовољство у ОШ Иво Андрић на Канаревом брду

Б. Б.

24. 10. 2020. у 08:22

БОЈКОТ ЧАСОВА ЗБОГ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ: Не јењава незадовољство у ОШ Иво Андрић на Канаревом брду

Фото: Приватна архива

КОЛЕКТИВ ОШ "Иво Андрић" на Канаревом брду још једном је изразио незадовољство избором директора и јуче организовао штрајк упозорења - скраћивањем последњег часа у првој смени.

У знак солидарности са професорима, родитељи су одлучили да децу не пошаљу у понедељак на први час. Као и прошлог петка, и синоћ је организована шетња од Јапанског парка до Општине Раковица.

До неслагања је дошло када министар Шарчевић за в. д. директора није именовао кандидата који је добио подршку колектива. Запослени су упутили отворено писмо председнику Вучићу и премијерки Брнабић, у којем су изразили своје незадовољство избором директорке.

Савету родитеља стигао је одговор министра Младена Шарчевића, у коме се наводи да ће наложити инспекцијски надзор у школи, с обзиром на то да је у поднеску наведено да тренутна ситуација онемогућава нормални рад.

Такође, Шарчевић је том приликом истакао да закон овлашћује министра да за в. д. директора именује лице које испуњава законске услове, али га не обавезује да на то место постави кандидата који је запослен у колективу, нити лице које је добило већинску подршку колектива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)