НОВОСТИ СА ИНСПЕКТОРИМА У КОНТРОЛИ ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА: Патроле чешљају угоститељске објекте и клубове

Г.Н.

24. 10. 2020. у 00:47 >> 03:51

НОВОСТИ СА ИНСПЕКТОРИМА У КОНТРОЛИ ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА: Патроле чешљају угоститељске објекте и клубове

Фото: З. Јовановић

У КООРДИНИСАНОЈ акцији градске и републичке инспекције, у циљу поштовања противепидемиолошких мера, синоћ су проверавани ресторани, кафићи, клубови, трговински објекти и киосци широм престонице.

Приоритетни су били локали у којима је пријављена жива музика, а овога пута подршку је пружила и ветеринарска инспекција.

Укупно шест републичких инспектора, девет градских и седам патрола Комуналне милиције крстарили су од 19 сати централним престоничким општинама. Прошле вечери на провери су били Стари град, Савски венац, Нови Београд, Звездара, Врачар, Палилула и Обреновац. Екипа "Вечерњих новости" обишла је са надлежнима популарну Бетон халу, где су се заједно са санитарним и туристичким инспектором и тројицом комуналних милиционара уверили у (не)поштовање донетих законских одредаба, имајући у виду тренутну ситуацију са пандемијом ковида 19.

Фото: З. Јовановић

- У односу на претходну недељу, ситуација је нешто боља - открива нам санитарни инспектор Милан Голубовски. - Прекршене су мере у три од девет проверених објеката. Углавном је реч о непоштовању прописане дистанце између гостију. У једном од њих је обавештење о мерама непотпуно, назначен је дозвољени број гостију, али не и квадратура објекта. Менаџеру локала документи нису били доступни, па ће нам их накнадно доставити. Записник ће бити прослеђен прекршајном суду за те случајеве.

Према речима Голубовског, суграђани не разумеју да су маске потребне у случају када је троје или петоро људи за једним мањим столом. У случају да двоје седе за њим, поштује се прописана дистанца и ту нема проблема.

Фото: З. Јовановић

У 23 сата, клубови крај реке почели су да се празне. Међутим, "други круг" провере, након истека радног времена, показао је инспекторима да поједини локали нису успели на време да затворе врата. Тако је један од локала веће површине на самом почетку Бетон хале ипак добио прекршајни налог, будући да су и после 23.15 гости излазили.

Са друге стране Саве, сплавови су се орили од живе музике, међутим, како смо незванично сазнали, објекти су били полупразни.

Фото: Г. Шљивић

Према речима секретара за послове одбране и сектора за ванредне ситуације Дарка Главаша, Секретаријат за инспекцијске послове до јучерашњег дана написао је 313 прекршајних налога, међу којима су туристички инспектори који контролишу радно време имали највише посла.

- Санитарна инспекција има 122 забелешке за судију за прекршаје, а донето је и седам решења о забрани коришћења просторија, опреме и уређаја, као и три решења о дозволи извршења од стране санитарне инспекције за затварање објеката. Укупно је написано 445 казни - каже Главаш.

Фото: З. Јовановић

Привођења синоћ није било, међутим, непријатне ситуације нису реткост при обављању посла инспектора. Због тога им, осим комуналних милиционара, подршку по потреби пружају и припадници Министарства унутрашњих послова и бригаде.

ПОНОВЉЕНИ ПРЕКРШАЈИ

ПРЕМА речима градског секретара Дарка Главаша, надзор објеката на снази је око 90 дана и за то време забележени су и поновљени прекршаји - њих 27. На Старом граду их је највише, следе Нови Београд, Звездара, па чак и Раковица. Само је синоћ на Старом граду пријављено 16 живих свирки, док их је на Новом Београду било дупло више.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)