У ШТРАЈК ЗБОГ ДИРЕКТОРА: Незадовољство колектива Основне школе "Иво Андрић" на Канаревом брду не јењава, најављена радикализација протеста

Ј. Д.

22. 10. 2020. у 11:33

У ШТРАЈК ЗБОГ ДИРЕКТОРА: Незадовољство колектива Основне школе Иво Андрић на Канаревом брду не јењава, најављена радикализација протеста

Фото приватна архив

НЕЗАДОВОЉСТВО избором директора у Основној школи "Иво Андрић" на Канаревом брду не јењава. Колектив школе најавио је за петак штрајк упозорења скраћивањем последњег часа у првој смени и првог часа у другој.

Такође, у току јучерашњег дана, колектив је упутио отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић, у којем су изразили своје незадовољство избором директорке.

Почетком прошле недеље савету родитеља стигао је одговор министра Младена Шарчевића, на допис који су послали почетком септембра, у коме се наводи да ће наложити инспекцијски надзор у школи, с обзиром на то да је у поднеску наведено да тренутна ситуација онемогућава нормални рад.

Такође, Шарчевић је том приликом истакао да закон овлашћује министра да за в. д. директора именује лице које испуњава законске услове, али га не обавезује да на то место постави кандидата који је запослен у колективу, нити лице које је добило већинску подршку колектива.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)