РАСКОПАНО ОД ДОБРАЧИНЕ ДО КАЛЕМЕГДАНА: У Душановој врви од радника, али посао споро

С. Б. М.

10. 10. 2020. у 09:13

РАСКОПАНО ОД ДОБРАЧИНЕ ДО КАЛЕМЕГДАНА: У Душановој врви од радника, али посао споро

Фото: Д. Миловановић

УРЕЂЕЊЕ будућег Платоа Раше Попова, између Улице 27. марта и Кнез Данилове, ускоро ће бити завршено. Душанова је и даље раскопана, а плато код Палмотићеве као да "стоји у месту".

Догађаји на Платоу Попова почеће овде да се организују већ следећег викенда, каже градски урбаниста Марко Стојчић.

- Стабла су посађена у жардињере, расвета је постављена, клупе су ту. Преостаје да се посади трава у веће жардињере и да се постави и сама скулптура Раше Попова, који је недалеко одавде становао, па га се многе комшије и даље радо сећају. То и јесте била инспирација за нас када смо радили идејно решење за плато. Намера је била да се обједини оно чиме се он бавио, јер је био један од најзначајнијих књижевника за децу, али и да се оплемени простор између објеката који су можда изгубили атрактивност и колорит из периода када су грађени. Сигурни смо да ће овај простор позитивно утицати на расположење људи - рекао је Стојчић.

Радови на углу Хиландарске и Палмотићеве као да стоје у месту. У петак су само три радника овде постављала коцке. Док је леви део платоа поплочан, десни, где су предвиђене каскаде, и даље је нетакнут.

Улица цара Душана је од Француске до Добрачине одавно асфалтирана, а сада су постављене и коцке на тротоарима. Одатле, ка Калемегдану, све је раскопано. Пешаци газе по блату и песку, прескачу рупе и дубоке отворе, преко којих су постављене палете. Ипак, путара је на градилишту било више него минулих дана. Радили су на постављању трамвајских шина.

Надлежни су навели да би Душанова за саобраћај требало да буде пуштена до краја новембра, а тротоари урађени до краја године.

Фото: Д. Миловановић

ТЕШКО ДО ПРВИХ АУТОБУСА

ЗБОГ радова којима као да нема краја, најтеже је суграђанима из овог дела града. Како би стигли до првих аутобуса, морају да пешаче до Студентског трга, или да иду ниже, чак пет паралелних улица са Цара Душана, како би стигли до Дунавске и ту сачекали неки превоз.

Аутобуси 5А, 24, 26, 26Н, 79, 401Н и даље саобраћају Француском и Дунавском.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mimi

10.10.2020. 09:48

Bruka i sramota ne za izvođače oni su se već izbrukali nego za one iz Skupštine grada Beograda koji su potpisali ovakav ugovor o izvođenju radova bez penala u kašnjenju završetka. Njih treba smeniti ili pozvati na odgovornost zbog štetnog ugovoraq.