ОДГОВОРИО ИМ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ: Дан ОШ "Иво Андрић" у протестној шетњи, стиже инспекција

Б. Б.

09. 10. 2020. у 09:26

УМЕСТО у свечаној сали, колектив, родитељи и ђаци ОШ "Иво Андрић" ће 44. рођендан школе прославити на улици, у протестној шетњи.

ОДГОВОРИО ИМ МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ: Дан ОШ Иво Андрић у протестној шетњи, стиже инспекција

Фото. Приватна архива

 Под слоганом "Не дамо Иву" они ће се у подне окупити у Јапанском парку и прошетати до Општине Раковица, како би још једном изразили незадовољство избором директора.

Савету родитеља је стигао одговор министра Младена Шарчевића, на допис који су послали почетком септембра, у коме се наводи да ће наложити инспекцијски надзор у школи, с обзиром на то да је у поднеску наведено да тренутна ситуација онемогућава нормални рад.

Такође, Шарчевић истиче да закон овлашћује министра да за в.д. директора именује лице које испуњава законске услове, али га не обавезује да на то место постави кандидата који је запослен у колективу, нити лице које је добило већинску подршку колектива.

Претходно је Савет родитеља упутио допис Милану Пашићу, заменику министра просвете, а бившем директору школе.

Родитељи истичу да због свега наведеног имају обавезу да учине све што могу да спрече даље пропадање и позивају заменика министра да им помогне да се уваже резултати испоштоване процедуре и именује Драгану Дејановић Ковачевић за директора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)