РАДОВИ БЕОГРАД ПУТА: Почело рушење код Цвијића, киша продужава рокове?

Ш. М.

09. 10. 2020. у 06:20

РАДОВИ БЕОГРАД ПУТА: Почело рушење код Цвијића, киша продужава рокове?

Фото: Д. Миловановић

РАДНИЦИ "Београд пута" у четвртак су почели уклањање бесправно изведених радова на објекту у Улици Јелене Ћетковић 3, због чега ће ова једносмерна саобраћајница у наредном периоду бити повремено, у току дана, затварана за саобраћај.

Како су за "Новости" рекли у овом предузећу, већина посла на рушењу нелегалних квадрата мора се обавити ручно ради безбедности грађана и угроженог објекта, док ће мањи део одрадити грађевинске машине.

Репортери "Новости" уверили су се да је рушење дивље надоградње почело, а према речима извођача, посао се неће одвијити по киши и у лошим временским условима, што ће можда мало пролонгирати његов завршетак. Градска инспекција је, по сазнању да се надограђује објекат у Улици Јелене Ћетковић, изашла на терен и затворила градилиште. Тада је донето решење о уклањању бесправно изведене надоградње и надлежном тужилаштву поднета одговарајућа кривична пријава.

- Са извршењем смо започели 23. септембра, али рушење није могло да се спроведе због специфичности терена - истиче градска секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић. - Музеј Јована Цвијића је у непосредној близини, иза је вртић, саобраћајница, тако да смо морали да предузмемо све припремне радње како би се обезбедили околни објекти и како би могло безбедно да се спроведе рушење.

На овом послу дневно ће бити ангажовано неколико радника, а очекује се да читав посао буде завршен у наредних месец дана.

 

ВИШЕ ОД 2.000 РЕШЕЊА

ОД ступања на снагу новог Закона о планирању и изградњи, када је надлежност грађевинске инспекције прешла на Секретаријат за инспекцијске послове, донето је више од 2.000 решења, поднето више од 550 кривичних пријава, а срушена су 32 нелегална објекта. Само у овој години уклоњено је девет бесправно подигнутих објеката и затворено више од 240 градилишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)