ВРЕМЕШНИ, А НАЈМОДЕРНИЈИ: ЈКП "Градско стамбено" одабрало: најлепши је улаз у Луке Војводића 49 у Раковици

И. Б.

03. 10. 2020. у 07:39

ВРЕМЕШНИ, А НАЈМОДЕРНИЈИ: ЈКП Градско стамбено одабрало: најлепши је улаз у Луке Војводића 49 у Раковици

Станари зграде у Раковици

УЛАЗ "зграде са душом" у Луке Војводића 49, како је зову становници општине Раковица, у петак је проглашен најлепшим у Београду.

Победничка вишеспратница је као награду од ЈП "Градско стамбено" добила нове поштанске сандучиће, огласну таблу, дезобаријеру, отираче, као и кречење зграде, а сваки станар поклон-пакет.

- Реч је о радничкој згради у којој живе времешни суграђани, много станара је у деветој деценији живота. Али то никако не смањује њихов ентузијазам и жељу да нешто учине за своју стамбену јединицу - рекао је потпарол ЈП Градско Стамбено Игор Ћурчић. - Иако нису имали много средстава, успели су да од запуштене површине испред улаза направе зелену оазу. Такође, оно што нас је одушевило је то да се сви међусобно помажу.

Управник зграде Миодраг Младеновић сматра да они нису стамбена заједница, већ "стамбена породица" која се око свега договара. Редовно организују акције сређивања дворишта, одржавају састанке и сакупљају месечну чланарину како би обезбедили новац за нова улагања. Иако имају финансијских проблема, тренутно им је приоритет да уграде нови лифт.

ЈП "Градско стамбено" већ десету годину заредом организује овај конкурс са циљем да смање отуђеност међу људима и унапреде комшијске односе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)