РОК ЗА ПРОЈЕКАТ 420 ДАНА: Потписан уговор за сређивање “Пионирског града”

М. С.

01. 10. 2020. у 18:05

ГРАД Београд нашао је фирму која ће да изради урбанистички пројекат за реконструкцију Спортско-рекреационог центра "Пионирски град".

РОК ЗА ПРОЈЕКАТ 420 ДАНА: Потписан уговор за сређивање “Пионирског града”

Део центра у Кошутњаку / Фото З. Јовановић

Овај посао за 42.860.000 динара без ПДВ обавиће "Андзор инжењеринг" у склопу конзорцијума. За израду ове документације имаће рок од 420 дана.

На тендер за урбанистички пројекат пристигле су још две понуде, фирми "Енергопројект" и "Машинопројект Копринг", али су упркос прихватљивим понудама, испале у трци са "Андзором" због виших цена које су понудиле.

Секретаријат за инвестиције у јулу је расписао тендер како би се вратио стари сјај некадашњој главној дестинацији за одмор школараца. Како је предвиђено планом, намера је да се постојећи павиљони за смештај обнове и да се након преуређења добије реновираних 400 места за смештај, колико стаје у осам павиљона. Осим смештајних капацитета, прошириће се и простор за исхрану, а идеја је да се у кухињи припрема око 500 оброка дневно.

Гости обновљеног "Пионирског града" имаће на располагању и научни центар, амфитеатар са 400 места.

А на месту постојеће запуштене куће "Великог брата" нићи ће нови објекат за спортске активности. Адреналин-зона биће намењена такође најмлађима са справама за пењање, спуштање.

ПАВИЉОНИ ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА

НА терену се тренутно налази седам старих павиљона који су грађени за време Другог светског рата, од којих је један претворен у "Сквош клуб". Постојећа четири новија павиљона су саграђена шездесетих година, од којих се два користе за потребе дечје установе, а два уопште нису у функцији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)