СПИСАК ПРОШИРЕН: Систем "Око соколово" ОД СУТРА у 242 улице, ево ТАЧНО у којим (МАПА)

Novosti online

20. 09. 2020. у 16:18

СПИСАК ПРОШИРЕН: Систем Око соколово ОД СУТРА у 242 улице, ево ТАЧНО у којим (МАПА)

Фото П. Милошевић

СИСТЕМ "Око соколово" ће од сутра, 21. септембра, контролисати непрописно и прописно паркирање возила у укупно 242 београдске улице, саопштио је данас Беоинфо, уз списак улица где ће бити контроле.

Комунална милиција је проширила подручје контроле за још 121 улицу, односно саобраћајно најкритичније улице у центру града, на општинама Стари град, Врачар, Савски венац, Палилула, али и на Новом Београду и у Земуну.

Контрола је проширена на улице доњег Дорћола, Професорске колоније, Неимара и Чубуре, а обухваћене су и улице у насељу Београд на води и околини.

Како је саопштено, мултифункционална специјална возила фотографишу непрописно паркиране аутомобиле у жутим тракама, на трамвајским шинама, стајалиштима јавног превоза, пешачким прелазима, коловозу, тротоарима, а комунална милиција шаље прекршајне налоге на кућну адресу.

Систем "Око соколово" контролише и прописно паркирање у зонском систему, па ако ова услуга није плаћена, аутоматски креира електронску дневну карту (еДПК).

О издатим еДПК возачи могу да се информишу путем сајта www.parking-servis.co.rs, као и нове апликације "Паркинг сервиса", која их обавештава да ли је за то возило издата еДПК и када истиче плаћено време паркирања.

Фото П. Милошевић

Од почетка августа, када је уведен нови систем "Око соколово", Град Београд непрестано ради на његовом унапређењу.

У плану је да, осим Комуналне милиције и "Паркинг сервиса", систем обухвати и делокруг рада других комуналних предузећа и допринесе решавању проблема попут ударних рупа, нелеганих башти и нелегално заузетих јавних површина, али и других комуналних проблема на улицама Београда.

Улице у којима "Око соколово" електронски контролише непрописно и прописно паркирање су 22. октобра, 27. марта, Авијатичарски трг, Адмирала Гепрата, Алексе Ненадовића, Антифашистичке борбе, Баба Вишњина, Балканска, Батутова, Бежанијска, Београдска, Бирчанинова,Боре Станковића, Браничевска, Бранкова улица, Браће Југовића и Браће Недић.

Систем те контроле је у Булевару деспота Стефана, Булевару Зорана Ђинђића, Булевару краља Александра, Булевару Николе Тесле, Булевару уметности,

Улице у којима "Око соколово" електронски контролише непрописно и прописно паркирање су и Венизелосова, Вишеградска, Вишњићева, Војводе Петка, Војводе Шупљикца, Војислава Илића, Вртларска, Гаврила Принципа, Главна, Господар Јевремова, Господар Јованова, Господара Вучића, Грчића Миленка, Делиградска, Десанке Максимовић, Дечанска, Димитрија Туцовића, Добрачина, Др Петра Марковића и Дубровачка.

Фото: Беоинфио

 

На списку улица су и Жичка, Жоржа Клемансоа, Зелени венац, Змај Јовина, Змаја од Ноћаја, Ивана Ђаје, Илије Гарашанина, Јована Суботића, Јужни булевар, Капетан Мишина, Карађорђев трг, Карађорђева, Карађорђева - Земун, Катанићева, Кеј ослобођења, Кичевска, Кнегиње Зорке, Кнегиње Љубице, Кнеза Милоша, Коларчева, Косовска, Коче Капетана, Краља Милутина, Краља Петра, Краљице Марије, Крунска, Кумановска и Курсулина.

Системом су обухваћене и улице Ломина, Македонска, Макензијева, Максима Горког, Марка Николића, Масарикова, Милешевска, Молерова, Мутапова, Небојшина, Невесињска, Немањина, Николаја Островског, Нушићева, Његошева, Палмотићева, Париска, Патријарха Гаврила, Пјарона де Мондезира, Поенкареова, Призренска, Проте Матеје и Професора Михаила Ђурића.

На списку су и Ресавска, Риге од Фере, Савска, Сарајевска, Светог Саве, Светогорска, Светозара Марковића, Симина, Скерлићева, Смиљанићева, Старине Новака, Стевана Марковића, Страхињића Бана, Студентски трг, Таковска, Теразије, Трг Николе Пашића, Трешњин цвет, Узун Миркова, Француска, Хајдук Вељков венац, Цара Душана, Цара Николаја ИИ, Цара Уроша, Цвијићева, Цетињска, Џорџа Вашингтона и Шпанских бораца.

Фото П. Милошевић

Додатне улице у којима ће од сутра, 21. септембра "Око соколово" контролисати непрописно и прописно паркирање су Албанске споменице, Бокељска, Бране Црнчевића, Браће Грим, Браће Крсмановић, Будимска, Булевар ослобођења, Ватрослава Лисинског, Велбушка, Високог Стевана, Владетина, Влајковићева, Војводе Вука, Војводе Добрњца и Вукова.

Такође, на списку су Гастона Гравијеа, Голсвордијева, Граничарска, Гундулићев венац, Гундулићева, Давидовићева, Далматинска, Данила Медаковића, Добре Митровића, Добрињска, Доситејева, Др Александра Костића, Др Драгослава Поповића, Др Милоша Радојчића, Драже Павловића, Драчка, Дубљанска, Дубровачка-Земун, Дурмиторска, Ђорђа Вајферта, Ђорђа Јовановића, Ђуре Даничића и Ђушина.

Систем "Око соколово" конторлисаће непрописно и прописно паркирање и у улицама Емилијана Јосимовића, Иванковачкој, Интернационалних бригада, Јанка Веселиновића, Јаше Продановића, Јеврејској, Јелене Ћетковић, Јелисавете Начић, Југ Богдановој, Карнегијевој, Катићевој, Кнез Милетиној, Кнеза Данила, Книћаниновој, Комнен Барјактара, Кондиној, Коперниковој, Косовској - Земун, Коче Поповића, Краљевића Марка и Крушедолској.

На списку су и Ламартинова, Личка, Љубе Дидића, Љубомира Новаковића, Љубомира Стојановића, Мајаковског, Мајке Јевросиме, Мачванска, Мике Аласа, Милана Танкосића, Милована Миловановића, Милорада Екмечића, Милорада Митровића, Милоша Поцерца, Милутина Миланковића, Мирочка, Митрополита Петра, Михаила Богићевића, Мише Вујића, Моме Капора, Народних хероја, Никодима Милаша, Николаја Краснова и Николаја Хартвига.

Фото П. Милошевић

Такође, на списку су и Орловића Павла, Османа Ђикића, Палмира Тољатија, Панчићева, Патријарха Варнаве, Петра Зрињског, Прерадовићева, Прерадовићева - Земун, Рабина Алкалаја, Рајачићева, Ранкеова, Рачкога, Рисанска, Рудничка, Сава променада, Савски трг, Светозара Глигорића, Светозара Милетића, Светосавска, Сењанина Иве и Скадарска.

Систем "Око соколово" конторлисаће паркирање и у Скендербеговој, Солунској, Станоја Главаша, Стојана Новаковића, Стојана Протића, Тадеуша Кошћушког, Хаџи Мелентијевој, Херцеговачкој, Хиландарској, Цариградској, Црногорској, Чарлија Чаплина, Чернишевског, Чубурској, Шајкашкој, Штросмајеровој и Шуматовачкој.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

zaliv tacka net

20.09.2020. 16:51

Dajte to prosirite na ceo grad, ne mozemo da hodamo trotoarima od parkiranih vozila. Sta mene briga sto nemaju gde da parkiraju, sto kupuju kola ako nemaju gde da parkiraju. Dizite cene registracije i kaznjavajte sve koji nepropisno parkiraju u svim delovima grada. Ja imam automobil a da ne bih nepropisno parkirao ja sam uz stan kupio i garazno mesto koje sad moram da otplacujem godinama....lepo platis pa klatis. HOCU DA MI DECA BEZBEDNO IDU TROTOAROM! SVE BRE NAOPAKO U OVOJ DRZAVI

Zoran

20.09.2020. 18:34

Pošaljite "Oko sokolovo" u naselje Cerak vinogradi, gde stotine njih parkira svoja vozila na travnjacima, prave improvizovana parkirking mesta na njima, tako što dovlače građevinski šut, skidaju ploče sa pešačkih staza i sl.

zoran0912

20.09.2020. 19:43

Мислим да би требали проширити контролу и на непрописно паркирање на местима која су резервисана за инвалиде с обзиром да људи којима су та места намењена немогу користити иста јер су заузета од стране бахатих возача.....

Ismail

20.09.2020. 20:52

Ovo vozilo zvano "Oko sokolovo" je nelegalno registrovano. Mora da mu se pod hitno poništi registracija. Mene su na tehničkm pregledu naterali da skinem krovni nosač sa Lade, kažt nije fabrički predviđen (inače zadnjih 50 godina sam viđao krovne nosače na automobilima). Dosta više sa iživljavanjem na građanima. Skinite to sa krova "Sokolovog oka", ni to nije fabrički predviđeno za osnovni tip automobila. Zakon mora da bude isti za sve. Dosta iživljavanja na građanima.

NeshKO

21.09.2020. 06:22

Kada treba da se otmu, namerno pišem otmu, pare od građana. Tu su neprikosnoveni da se čak i napravi vozilo samo da pljuštale kazne. Dobro, ajde da i to podržavam, treba stati na put bahatima. Međutim, gde su nova parking mesta? Gde su nove garaže? Nadzemne ili podzemne?

denko

21.09.2020. 11:48

OKO SOKOLOVO treba da posalju da snime korunpirane opstinare koji su dozvolili da se u novoizgradjenim zgradama preimenuju garazna mesta u stanove pa sad su sva vozila na ulicama.Oni su napravili problem a ne narod zato njih snimite i kaznite.

Ljljana

21.09.2020. 12:08

Pošaljite "Oko sokolovo" i u naselje Cerak vinogradi.Nepropisno parkirani automobili na pristupnim saobraćajnicama u slučaju požara, onemogućavaju pristup vatrogasnim vozilima. Ogroman broj nesavesnih građana parkira automobile na zelenim površinama i tako ih uništava.