ПОГРЕБНИК ТИПОВАО СТАНОВЕ УМРЛИХ: Сутра суђење за преваре са некретнинама покојника

В.Н.

20. 09. 2020. у 12:20

ПОГРЕБНИК ТИПОВАО СТАНОВЕ УМРЛИХ: Сутра суђење за преваре са некретнинама покојника

Фото архива

ГРУПА од 15 оптужених сутра ће сести на оптуженичку клупу Специјалног суда у Београду поводом оптужби за преваре приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације.

Њима ће суђење почети припремним рочиштем, које ће бити затворено за јавност, на којем ће се, како се очекује, кратко изјаснити о кривици, после чега ће се утврђивати који ће се докази изводити током суђења.

Након овог рочишта, суд ће заказати почетак главног претреса који ће бити јаван и на којем ће Зоран Ранковић, Александар Лалић, Владимир Милановић, Горан Ђурђевић, Никола Јоловић, Дарко Живковић, Драган Неговановић, Петар Мишчевић, Јозеф Павлов, Зићри Басић, Немања Вучићевић, Миланка Дуловић, Снежана Дуручковић, Дарко Дуловић и Игор

Бранковић, моћи детаљно да изложе своје одбране.

- Они се терете за преваре приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације о претходном основу стицања спорних станова - наводи се поред осталог у оптужници.

ПЕЧАТИ

ПРИЛИКОМ претреса станова осумњичених, полицијски инспектори су пронашли и више десетина фалсификованих печата државних институција. Њима су оверавали лажну документацију.

Сумња се да је ова група користила станове на територији града Београда, чији су власници преминули и махом су били без наследника, тако што су са лажном документацијом књижили станове у земљишне књиге Републичког геодетског завода на неког од припадника групе или на особе повезане с њима. Потом су их продавали испод тржишне цене.

Међу оптуженима је и радник погребног предузећа, који се сумњичи да је групи превараната јављао информације о покојницима.

Полиција је, иначе, након хапшења, саопштила да су у становима осумњичених пронађени фалсификовани уговори о купопродаји, уговори о откупу станова и потврде да су у целости исплаћени станови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

NeshKO

21.09.2020. 06:26

Za ovo je apsolutno kriva država, što uopšte sme i može da se desi. Pa to je nečija životna ušteđevina ili kredit od 30 godina, a ostaje na ulici. Drakonske kazne treba da dobiju ovi kriminalci, kako si poslala jasna poruka.