ХОЋЕ ИЗАБРАНУ, А НЕ "НАМЕТНУТУ" ДИРЕКТОРКУ ШКОЛЕ: Протест родитеља и наставника испред ОШ "Иво Андрић"

Ј.Г.

05. 09. 2020. у 07:15

РОДИТЕЉИ ученика и део наставника Основне школе "Иво Андрић" у Раковици, али и група грађана, окупили су се и синоћ од 18.00 часова испред школе као скуп подршке колективу ове престижне образовне установе, где је на место в. д. директора постављена особа која није добила подршку запослених.

ХОЋЕ ИЗАБРАНУ, А НЕ НАМЕТНУТУ ДИРЕКТОРКУ ШКОЛЕ: Протест родитеља и наставника испред ОШ Иво Андрић

Фото Приватна архива

Уз музику, говоре неколицине учесника скупа и разних транспарената, провели су неколико сати на овом месту.

Као што су "Новости" већ писале, проблеми у једној од десет најбољих школа у Србији трају од октобра прошле године када је, после одласка Милана Пашића, дугогодишњег директора на место помоћника министра просвете, именован вршилац дужности. У међувремену су расписана два конкурса за избор директора, али није изабран кандидат, који је добио подршку.

Током прошле недеље, на место директора именована је особа која није запослена у школи, уместо наставнице српског језика Драгане Дејановић Ковачевић, која је изгласана већином гласова у Школском одбору и Наставничком већу.

Родитељи су тада започели потписивање петиције са захтевом да се испоштује закон и на место директора именује кандидат који је добио већину гласова у Школском одбору и Наставничком већу. Од Министарства просвете очекују одговор у виду поништења одлуке. Међутим, Министарство се и даље не оглашава по овом питању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)