СТИЖУ МАЈСТОРИ ЗА ПАРК И КАНАЛИЗАЦИЈУ: Расписан тендер за извођење радова у земунском насељу Алтина

С. ВИДАЧКОВИЋ

31. 08. 2020. у 11:09

СТИЖУ МАЈСТОРИ ЗА ПАРК И КАНАЛИЗАЦИЈУ: Расписан тендер за извођење радова у земунском насељу Алтина

Новости

ЗЕМУНСКО насеље Алтина у наредном периоду постаће право градилиште. Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда расписала је јавну набавку за извођење радова на уређењу парка у насељу Алтина 2, те за изградњу водоводне мреже у улицама Нова 33 и Јустина Поповића.

Заинтересована предузећа треба да доставе своје понуде до 29. септембра. Такође, Дирекција до 28. септембра тражи и заинтересоване понуђаче за решавање вишедеценијског проблема - изградњу канализације у четири улице на Алтини.

Житељи овог дела Земуна, у ком живи више од 25.000 људи, годинама су апеловали на надлежне да им је, осим недостајуће комуналне инфраструктуре, потребан велики и модеран парк. Процењена вредност за уређење зелене оазе на 7.000 квадрата у централном делу насеља Алтина 2 је 47 милиона динара.

Такође, улице Нова 33 и Јустина Поповића којима је оивичен будући парковски комплекс, добиће нове цеви водоводне мреже у дужини од око 280 метара.

Велики проблем за ово земунско насеље, које се највише развило у протеклих двадесетак година, представља недостатак фекалне канализације. Због тога ће у наредном периоду бити раскопане четири улице у којима ће се поставити канализационе цеви, чија је укупна дужина око 930 метара. Реч је о Сервантесовој, Раденка Мишевића, Слободана Глумца и о Војном путу Блок 1.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ninoslava Okobdzija

01.09.2020. 15:34

Lepo je videti da se sredjuju naselja.Mislim da i zitelji Malog Mokrog Luga zasluzuju bar jedan park za decu i sredjivanje otpadnih voda.Neorezane zivice prave tunele iznad puta ,a iz njih izlecu srecni pacovi jer imaju skloniste..Uzas!Da ne govorim o tome kad pada kisa sta se desava .Ljudima trebaju gondole da dodju do kuca...Niko ne svraca u kraj osim pred neke izbore kad se obecava sve i svasta da dobiju glasove...Radi se o ulici Rade kondica...Trebalo je da da dobijemo neku autobisku liniju jer do prve stanice ima 1km uzbrdo.Ni to se nije desilo...Neka neko reaguje iz gradske vlasti...?