ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОРИ РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ: Затворено 160 градилишта, срушено 22.000 бесправних квадрата

Ш. М.

17. 08. 2020. у 14:30

ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОРИ РАДЕ ПУНОМ ПАРОМ: Затворено 160 градилишта, срушено 22.000 бесправних квадрата

Фоот: В. Н.

ГРАЂЕВИНСКИ инспектори Секретаријата за инспекцијске послове донели су у претходном периоду 300 решења са налозима различитих мера.

Поднето је око 130 кривичних и других казнених пријава и затворено више од 160 градилишта.

- Казне за бесправну градњу су вишеструке, а пре свега ту је уклањање објекта о трошку инвеститора - истакла је Соња Божовић, секретарка за инспекцијске послове. - Секретаријат је у претходном периоду уклонио 22 бесправно саграђена објекта, укупне површине преко 22.000 квадратних метара. Осим тога, бесправна градња је кривично дело, као и наставак грађења након издате забране. Ту су и повреда службеног знака и печата, а казне иду и до три милиона динара.

Она је напоменула да је бесправнни објекат у Лозничкој 15 почео да се гради још 2012. године, те да је инвеститор већ у нивоу подземних етажа одступио од грађевинске дозволе. На том месту је остао огроман ископ који се временом пунио великом количином воде и почео да представља опасност за грађане. Било је покушаја да се овај проблем реши испумпавањем воде, али пошто то није успело ископ се сада затрпава земљом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Diplinž

17.08.2020. 17:36

Kako to zvuči, dvadesetdvije hiljade kvadrata, ej! Kad ovamo, to je 4-5 manjih zgrada! Pa šta je to za toliku Srbiju? I to inspektori rade punom parom, puf, puf, puf... Koliko bi bilo kvadrata da rade sa pola pare... Pare, pare, pare...

milos

18.08.2020. 11:11

Kada nebi bio korumpirani drzavni gradjevinski sektor ne bi bilo ni nedozvoljene gradnje. Znate li koliko treba papira i papirica i skrivenih prohteva drzavnih sluzbenika da vi za svoj novac sagradite sebi kucerak? Probajte Ovo je udbasko koruptivno neradnicko leglo koje dere onog ko malo ima.

Lova do krova

23.08.2020. 12:42

Javna je tajna da postoje zaštićeni investitori koji nesmetano zidaju nelegalne zgrade na periferiji Beograda a posle ih legalizuju očas posla. Inspekcija ne reaguje na prijave a kad nekako dodju samo se pozdrave sa investitorom i jave centrali da je sve u redu! Neverovatna drskost! A ovaj sekretarijat je leglo korupcije, radi se o najbogarijim službenicima u Beogradu i tu nema nevinih. Pitanje, zašto država i policija uporno tolerišu ovu ekipu iz sekretarijata i ko ih štiti.