НАСЕЉЕ БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ ОСТАЛО БЕЗ ЉУБИМЦА: Мики успаван код приватника. Ко помаже кад пати улични пас?

Ј. ДИНЧИЋ

16. 08. 2020. у 09:13

ПАС Мики, који је скоро 18 година "чувао" насеље Браће Јерковић, и о којем су бринули многобројни становници овог краја, недавно је угинуо.

НАСЕЉЕ БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ ОСТАЛО БЕЗ ЉУБИМЦА: Мики успаван код приватника. Ко помаже кад пати улични пас?

Фото: Фејсбук

Мештани су покушали на све начине да му помогну, али, нажалост, нису успели. Дежурним службама "Зоохигијене" при ЈКП "Ветерина Београд" су случај пријавили у раним јутарњим сатима и чекали до поднева да се појаве. Међутим, екипе су на терен изашле тек после 13.00 часова, када су се за то створили услови, али касно да се спасе живот пса.

- Пас је био веома болестан, није му било помоћи, и било је очигледно да је еутаназија неминовност - причају, за "Новости", становници насеља Браће Јерковић. - Дежурне службе смо чекали скоро пет сати, а како се они нису појавили, сами смо се побринули за пса и одвели га у приватну клинику да се не би више мучио.

Дежурне службе "Зоохигијене", на терен су изашле чим су могућности то дозволиле, али пса на наведеној локацији нису затекле.

- Реч је о данима викенда, па стога апелујемо на грађане да имају стрпљења и да разумеју да ми излазимо по свакој пријави, али да постоји тријажа и прво се збрињавају најугроженије животиње - додају надлежни. - Наша Служба Хитне помоћи има једно возило којим покрива читаву територију престонице, што значи да некада са једног краја одлази на потпуно други крај града, за шта је потребно извесно време.

УГИНУЛЕ ЖИВОТИЊЕ

УГИНУЛЕ животиње на јавним површинама града грађани треба да пријаве служби "Зоохигијене" чије екипе ће уклонити тела. Ова могућност постоји и за власничке животиње, по одређеном ценовнику, који се налази на званичном сајту "Ветерине Београд". То је једини исправан начин, јер је забрањено било какво сахрањивање угинулих животиња на јавним површинама из здравствено-хигијенских разлога.

Додају и да су приоритети животно угрожене животиње, настрадале у саобраћајним несрећама и слично. Као и да је неопходно да грађани који се нађу у сличним ситуацијама, случај осим "Зоохигијени", пријаве и дежурним екипама Хитне помоћи ветерине.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)