ОБНОВА РУДНИКА: Центар дечјих летовалишта сређује објекте

Б. Борисављевић

четвртак, 13. 08. 2020. у 10:45

ОБНОВА РУДНИКА: Центар дечјих летовалишта сређује објекте

Фото Центар дечјих летовалишта

ЦЕНТАР дечјих летовалишта наставља са сређивањем објеката, како би гостима пружили што бољу услугу и услове за боравак, које имају најбољи туристички објекти у Србији.

Након комплетног реновирања два павиљона у одмаралишту "Букуља" у Аранђеловцу, "Стеван Филиповић" на Дивчибарама, централног дела у одмаралишту "Митровац" на Тари, у плану је и сређивање трећег и четвртог павиљона у летовалишту "Митровац" на Тари, као и комплетног одмаралишта "Рудник" на Руднику.


Према речима Тање Сантрач, директорке Центра дечјих летовалишта, интересовање одраслих, односно, комерцијалних корисника за боравак у одмаралиштима центра је велико. У терминима од 5. августа, ЦДЛ је "резервисао" капацитете за ове кориснике. Тренутно их у објектима центра борави око 100, од којих је њих 16 искористило прилику коју пружа Министарство трговине, туризма и телекомуникација, да летују уз ваучере.
- Ми смо задовољни тим бројем, јер смо у систем ваучера укључени од јуна, и у свих наших шест одмаралишта - каже Сантрач.

ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ

ЦЕНТАР дечјих летовалишта поклања посебну пажњу превентивним мерама од болести ковид 19. Услови боравка у објектима су на највишем безбедносном нивоу када је реч о исхрани, свим прописаним санитарним и хигијенским мерама.

- Центар је склопио уговоре са Министарством унутрашњих послова и ЈП "Пошта Србије", чији запослени имају прилику да бораве у нашим одмаралиштима, уз одложено плаћање. То има велики значај за попуњавање наших капацитета, јер се ради о важним институцијама, са великим бројем запослених, који ће, под повољним условима, бити наши гости.

У плану је сарадња и са другим важним институцијама, као што су ЕПС, Поштанска штедионица и "Телеком", што је за нашу установу од непроцењивог значаја.


Од завршетка ванредног стања, у овим објетима боравило је више од 5.600 корисника - наводи Сантрачева.

ЛИЧНА КАРТА


У склопу ЦДЛ се налази шест омаралишта - "Букуља" у Аранђеловцу, "Митровац" на Тари, "Рудник" на Руднику, "Стеван Филиповић" на Дивчибарама, "Станишинци" на Гочу и "Шупља стена" на Авали. Смештајни капацитети су око 1.500 места.
Цена пуног пансиона у одмаралиштима на Тари и Дивчибарама је 2.150 динара, а у осталим летовалиштима 1.850 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)