ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Нова школа у Лештанима од јесени

С. В.

12. 08. 2020. у 12:22

ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Нова школа у Лештанима од јесени

Фото: Новости

ПОСЛЕ више од 40 година, ђаци у Лештанима у септембру ће добити нову, модерно опремљену школу у коју ће кренути око 80 првака. Ово је јуче изјавио градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, који је обишао завршне радове на осмолетки и истакао како ће све бити спремно за почетак нове школске године.

Он је објаснио да Општина Гроцка већ неколико година заредом има велики број првака, те да ће у септембру у седам школа у овој општини први пут сести у клупе скоро 800 малишана.


- Толико је година обећавана школа грађанима Лештана и презадовољан сам оним што сам видео - рекао је Гак. - Остаје само да се школа опреми намештајем и да у септембру овде коначно дочекамо прве ђаке.


Нова школа има 5.500 метара квадратних са фискултурном салом, најсавременијим кабинетима, два спортска терена за кошарку и фудбал, што до сада нису имали. Изградњу школе, која је коштала око 550 милиона динара, финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије.


Градња ове школе одлагана је више пута, а деца су за то време похађала наставу у Калуђерици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Leštanac

12.08.2020. 17:37

Gradski sekretar obrazovanja, bivši vaterpolista Gak zadovoljan je , normalno jer niko nije pokrenuo postupak protiv njega za ustupanje dela sredstava za izgradnju škole na pripremi vaterpolo reprezentacije. A dali će djaci ući prvog septembra u ovu zgradu, videćemo? Nema nameštaja kao što je i sam izjavio. A nameštaj će stići ako nabavi pare, ili nekog izdribla.