ЈАВНИ ПРЕВОЗ У БЕОГРАДУ СЕ ПОЈАЧАВА ОД СЕПТЕМБРА: Ово су мере у возилима којих ћете морати да се придржавате

Танјуг

уторак, 11. 08. 2020. у 16:42

ЈАВНИ ПРЕВОЗ У БЕОГРАДУ СЕ ПОЈАЧАВА ОД СЕПТЕМБРА: Ово су мере у возилима којих ћете морати да се придржавате

Д.Миловановић

У БЕОГРАДУ ће 1.септембра у јавном превозу почети зимски режим вожње, па ће саобраћати већи број возила него сада, кажу у Секретаријату за јавни превоз и наводе да у превозу неће бити увођења нових мера у циљу спречавања ширења вируса корона, али да ће, уколико буде потребно, додатно повећати број возила.

На улицама престонице сада саобраћа 1.146 возила у јутарњем и поподневном "шпицу", а од 1.септембра у том пеириоду биће 1.350 возила што је за 96 више него сада, рекао је Танјугу градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић.

Истакао је да ће у наредном периоду бити за 186 возила више у односу на постојећи ред вожње, као и да ће и суботом и недељом саобраћати већи број возила.

- Нове мере не уводимо. Постојеће су на снази, а обзиром на то да је јавни превоз место где постоји велики ризик од преношења вируса, логично је за очекивати да ће мере у јавном превозу међу последњима бити ублажаване и укидане - рекао је Васиљевић.

Навео је да је задовољан поштовањем мера од стране грађана јер, како каже, 99 одсто њих носи заштитне маске у јавном превозу.

Додао је да су аутобуси отперећени до 50 одсто и да је безбедност путника у сваком погледу испоштована.

- Увели смо праксу редовног праћења оптерећења јавног линијског превоза путника и од првог септембра, а посебно тих првих дана, испратићемо каква је ситуација на терену и наставити да у одређеним временским периодима вршимо контролу и интервенишемо на линијама на којима се буде указала потреба да евентуално додамо број возила или да их на неким линијама смањимо - додао је Васиљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Kiza

12.08.2020. 09:06

Стварно више не знам кога и докле ће да лажу? Па 80-тих, кад је БГ имао скоро упола мање становника, и бар за трећину био просторно мањи, на улицама је било око 1.500 аутобуса и око 300 троли и трамваја, који су саобраћали у 15-минутним интервалима (а не као данас кад у једној минути на стајалиште дође по 10-так возила), па су опет биле велике гужве! А сад неко треба да поверује у ову причу о 50% оптерећености!?! Само кажем...

Branko

12.08.2020. 09:26

Odlično što se povećava, samo da ne bude pojačanje u vidu (pra)starih autobusa izvučenih iz rezerve. Jer i sada na pojedinim linijama, kao 45 saobraćaju "krntije" privatnig prevoznika koje leti greju a zimi mrznu, jer du dozrajsli, stakla klepeću, oko vrata šuplje... A i nije mi jasno zbog čega je GSP celu liniju prepustio privstniku