ЗА САНАЦИЈЕ ВИШЕ ОД МИЛИОН ЕВРА: Током летњег распуста у београдским школама мајстори

Б. Борисављевић

уторак, 11. 08. 2020. у 10:15

ЗА САНАЦИЈЕ ВИШЕ ОД МИЛИОН ЕВРА: Током летњег распуста у београдским школама мајстори

Фото: Новости

УМЕСТО ђака и професора, у поједине основне и средње школе су се "уселили" мајстори. Током летњег распуста биће сређене фасаде, замењени прозори, окречене учионице, замењене инсталације. За радове на санацији осам школских објеката, Секретаријат за образовање и дечју заштиту издвојио је 153,9 милиона динара.

Осим у Графичкој школи, увелико се ради на сређивању фискултурне сале у Дванaeстој београдској гимназији, а и ђаци Економске школе у Земуну ће у новој школској години наставу физичког имати у потпуно реновираној сали. За ове намене из "касе" је издвојено 30 милиона динара, а радови би требало да буду завршени до краја августа, односно септембра.

- Већ од 3. августа почиње сређивање крова, фасаде и столарије у Грађевинској школи, за шта је опредељено 21,2 милиона динара, а рок је 45 дана - каже Славко Гак, секретар за образовање и дечју заштиту. - Средином августа почиње комплетна замена каблова и расвете у ЕТШ "Никола Тесла", вредна 9,7 милиона динара. За санацију крова у Техничкој школи у Железнику, која је планирана за почетак августа, издвојено је 34,9 милиона динара, а рок за завршетак радова је 45 дана.

ЛЕШТАНЕ

НОВА основна школа у Лештанима, једна од најмодернијих у престоници, од септембра ће примити око 1.500 ђака. За изградњу школе, повришине скоро 5.500 квадратних метара, издвојено је око 550 милиона динара. Стара неусловна школа је срушена, а изграђена нова и модерна, па ће тако школарци у Лештанима имати фискултурну салу.


На списку школа које ће добити нови изглед је и Шеста београдска гимназија, у којој су уговорени радови на екстеријеру и столарији. Секретаријат је за те намене "резервисао" 18,3 милиона динара.

Мајстори ће у учионице ући средином августа, а изаћи после 60 дана. И у ОШ "Змај Јова Јовановић" биће сређен кров, радови почињу крајем авуста, рок за завршетак је два месеца, а вредност посла 22 милиона динара.


Према плану просветних власти биће реконструисана и чувена Земунска гимназија, а ова инвестиција коштаће око 442 милиона динара. Увелико се ради и на комплетном сређивању Пете београдске гимназије, а већ од септембра, ако не буде одлагања наставе због ковида 19, ђаци ће сести у клупе у потпуно новој школи.
 

ОШ "1.300 КАПЛАРА"


ЗАВРШНИ радови након обимне реконструкције ОШ "1.300 каплара" на Звездари тренутно су у току. Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је јуче ову осмолетку и истакао да је школа потпуно реконструисана и да је презадовољан оним што је затекао.


- Ово је школа на којој од 1961. године, када је отворена, није било значајнијих радова. Сада је ово потпуно нови простор са двориштем, какво можемо пожелети за сваку школу.
Он је навео да је укупна вредност радова око 195 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)