ГУЖВА БЛОКИРА РАСКРСНИЦУ: Најтежи посао имају возачи са линије 95, јер возе велике зглобне аутобусе

С. Б. М.

08. 08. 2020. у 14:00

ГУЖВА БЛОКИРА РАСКРСНИЦУ: Најтежи посао имају возачи са линије 95, јер возе велике зглобне аутобусе

Фото З. Јовановић

ПРОШИРЕЊЕ улица око Блока 42, односно прекопута "бувљака", прави велике застоје у овом делу Новог Београда.

Саобраћајнице се шире због градње нове Аутобуске станице, јер ће, када она буде завршена, ту пролазити много већи број аутобуса и аутомобила него сада. Ипак, због лоше одрађеног саобраћајног решења, али и због немара возача, раскрсница улица Јурија Гагарина и Антифашистичке борбе је углавном блокирана, а возила јавног превоза отежано функционишу.

Радове на реконструкцији Јурија Гагарина, дела Улице Марка Христића и Антифашистичке борбе, изводи Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу, а све би требало да буде завршено до 31. августа.

ПРИСТУПНЕ САОБРАЋАЈНИцЕ

У БЛОКУ 42 гради се зграда нове Аутобуске станице, коју финансира БАС. Приступне саобраћајнице и проширења постојећих улица гради Град, који је и дао земљиште за изградњу зграде.

Због радова, измењен је саобраћај и у Улици Ђорђа Станојевића. Наиме, затворена је цела десна трака Улице антифашистичке борбе од раскрснице са Улицом Милутина Миланковића. Са те раскрснице омогућено је само лево и десно скретање, а они који упркос обавештењу наставе право, могу да стигну само до улаза у Железничку станицу Нови Београд, а онда се окрећу и враћају назад.

Ипак највећа гужва се прави у Улици Јурија Гагрина, где је у потпуности раскопана десна трака од Улице антифашистичке борбе до Улице Марка Христића. Предвиђено је да се сви који долазе из Улице Владимира Поповића престроје у две траке, једну за наставак право, а у другу ако скрећу лево. Међутим, возачи то не поштују. Већином сви иду право, па онда блокирају раскрсницу јер се две траке одатле сливају у само једну траку за тај смер.
- Због гужве у раскрсници, возила која скрећу лево не могу лако да се пробију - јада се возач ГСП. - Најтеже је нама са линије 95, који возимо зглобне аутобуса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)