НЕМА ВИШЕ КАЗНИ ПОД БРИСАЧЕМ: Почео да ради е-Паркинг, ко плати у року, пола му се прашта

С. Б. М.

понедељак, 03. 08. 2020. у 16:39

НЕМА ВИШЕ КАЗНИ ПОД БРИСАЧЕМ: Почео да ради е-Паркинг, ко плати у року, пола му се прашта

Фото: П. Милошевић

ПРИМЕНА новог система електронске контроле и наплате паркирања е-Паркинг, почела је данас .

Контролори ЈКП "Паркинг сервис" обавештавају возаче о увођењу новог ситема, као и да у случају да нису платили паркирање у зонираном подручју или су прекорачили време дозвољеног паркирања, више неће добити казну на шофершајбнама аутомобила. Уместо папирних, контролори издају електронске дневне паркинг карте (еДПК).

Из "Паркинг сервиса" кажу да ће током августа сви возачи који добију електронску дневну паркинг карту (еДПК), на својим возилима затећи обавештење о томе и моћи ће одмах да је плате путем сајта www.parking-servis.co.rs. После месец дана, када се привикну на нови сустем, грађани ће морати чешће да посећују сајт "Паркинг сервиса", или нову апликацију, како би проверили да ли су им контролори написали казну.

- Као и до сада, уколико дуговање измире у року од осам дана од дана издавања еДПК, возачи остварују право на попуст у износу од 50 одсто. Обавештење о издатој казни, власници возила ће добијати и на кућну адресу, у тада че такође имати могућност да у року од осам дана плате казну с попустом. Ипак, апелујемо на грађане да користе вид онлајн плаћања на сајту Предузећа - кажу у ЈКП "Паркинг сервис".

Новина је и то да возачи, осим слањем СМС поруке, паркирање сада могу да плате и куповином е-карте на киосцима, а ускоро и путем нове апликације "Паркинг сервиса" која ће бити доступна за инсталирање на паметним уређајима од 10. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Cacanin

03.08.2020. 17:18

Živim u Parizu, i odgovorno tvrdim da ovo u Francuskoj neće uvesti nikad. A ispred nas su 100 god. Jednostavno moraš da upozoriš prekršioca da je napravio prekrsaj, nije isto radar i neplaćanje parkinga...